Selasa, 27 Disember 2011

Candid Photo Contest






Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian...
haa..ne First time taw join2 contest ne... saja laa try2 kan....
jeles gak tengok orang lain yang join contest macam2 ne...
hehehe...
so kali ne Yana pun try2 aaa join... isi masa lapang gituuu..
So..kepada sesiapa yang hendak menjoinkan iri..silalah klik  Banner kat atas tu eh?





apa yang menarik pasal gambar ne ialah.......
gambar ne diambil kat Pizza Hut, 1Borneo atau dkenali dengan 1B..... gambar ne diambil masa tengah tunggu pizza datang...n sambil tuu tengah ber'FACEBOOK'...haaa...waktu ne me n my family jalan2 kat 1B tuu..dah penat...dah lapar..... singgah laaa p Pizza Hut ne..makan2..hehe...sebok sangat dengan HP tuh sampai x sedar gambar ne kena ambik...



okeyh....sampai sini sahaja entri Yana kali ne ok??
daaa....Wassalam :D




i Believe I Can Fly :)





Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian...
HYE!! dah lama x update blog kan? ok...KLIK SINI dan PICIT SINI..almaklum laa..cuti2 sekolah ne adik2 pun berebut pakai PC...
lappy lak rosak..... so malas laa gaduh2 dengan diorang...


lain cerita la....
aku x lama lagi dah maw terbang... terabang ke mana? terbang p KL ja pun...
yala...sekolah pun dah abes kan? saja laa cuti2 kat sana sementara tunggu resut SPM keluar nanti bulan 3...
harap2 dapat keputusan yang baik laa yaa... amin.....

31 bulan 12 ne aku dijangka akan terbang...flight jam 10.55 a.m.....fuuhhh.. macam2 keluar kat kepala ne..risau pun ada gakk.. apsal risau?haaaa TEKAN SINI... bukan la x pernah naik kapal terbang... cuma memang perasaan takut tu sering muncull...
doakan ja laa perjalanan kami selamat pergi dan sampai k?
InsyaAllah doa korang akan membantu perjalanan kami sedikit2 kan..
ok.. CLICK THIS yerrrr.....

tapi kan.....aku harap sangat be4  aku blaahh p kL ne kan..aku harap sangat...harap apanyaa??
TONYOH SINI..... harap sangat dapat jumpa dya kan...

hmmm..lain pulak rasanya dah abis sekolah ne...k La...dats all..last sekali...PICIT LAA....

tengkiyuh yerrr :D


my tie...and his tie

Rabu, 14 Disember 2011

Tamatlah zaman persekolahan~




Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian..
hari ne merupakan hari bersejarah bagi kami....
14 December 2011...
apsal bersejarah....x da lah sejarah sangat...
cuma pada hari ne..kami dah habis sekolah...... hari ne last paper bagi subjek PENGAJIAN KEUSAHAWANAN...
maw jadi usahawan laa konon.....hehehe..

MERDEKA???!!!!!
bila dah habis sekolah mesti ramai yang bersorak n terjerit-jerit MERDEKA kan??
huh.. enatah laa kenapa..aku rasa macam ada yang x settle lagi... x rasa maw melompat-lompat n terjerit-jerit pun... x rasa MERDEKA pun.. entah laa,,

tapi lepas ja habis exam tuu sedehy banget ne... ya laa.... dah habis sekolah..mesti ada yang x jumpa lagi..... rindu laa.... 

beberapa jam minit kemudian selepas solat zohor kami pun bergerak ke 1Borneo..
untuk apa? jalan-jalan aaa....
antara aktiviti-aktiviti kami ialah....

* cari kasut...
*beli tiket wayang ( Misteri Jalan Lama)
* pusing-pusing cari kedai makan yang sesuai (lapar sangat)
*snap-snap picture...
* makan pizza MEAL 3...
*pergi tandas..(maw jugak bg taw ) :p
* carik surau x jumpa-jumpa....
* pergi main game kat BOO BOO LAND....
*snap-snap picture lagi...
*pergi duduk kat kerusi urut tuu...
*snap-snap gambar again...
*pusing-pusing carik surau lagi..
*pergi kat sebuah kedai tanya kakak comeii tuu kat mana surau..
*pergi kat surau
*solat kejap...
*beli popcorn n air COMBO 3.....
*masuk panggung HALL 6...
*menjerit, menutup muka n memeluk kawan sebelah tengok cerita seram....
*keluar hall..
*pergi tandas lagi..
*jumpa mama Azlan...
* pergi GIANT beli barang-barang untuk picni esok...
*angkat barang berat-berat..(berat sangat!)
*pergi kedi kasut..
*beli kasut yang cute....
*carik kereta kat parking...
*BALIK...

haaaa..tu laa aktiviti kami sepanjang kat 1B tadi......hehehehe



azlan n fira

 yana n tiyah :)

hawaian supreme n royal masalla



 yana n tiyah kat kerusi urut :p

 azlan,,, fira n tiyah...

 yana..fira n tiyah...

 tiyah n fira kat boo2 Land

 Syapa tuh?


azlan n fira at bOo2 Land

Ahad, 11 Disember 2011

Apa Benda Churp Churp ne?



Assalamualaikum dan selamat sejahtera korang-korang sekalian......
huh? sebenarnya aku ne banyak ketinggalan laa....
Blogger2 sekarang aku tengok sikit2 churp-churp...sikit-sikit churp churp...
apa benda churp churp ne? aku pun x paham laaa benda ne...
yang aku taw benda ne boleh buat duit poket.....
tuu pasal laa aku berminat join benda ne.... walaupun aku x taw apa-apa...

korang taw x benda churp churp ne?
ok...sebelum tuu... korang tolong KLIK SINI dan SINI
dah tekan? alaaa... tekan laa.... ok...tekan INI TQ :)

aku harap sesapa yang taw pasal benda Churp Churp ne share-share aaa...
Sharing is Caring... Caring is Loving...kan? kan? kan? hek3 :p

tapi sesapa yang berminat hendak mendaftar Churp Churp ne boleh laa bebuat sedemikian dengan menekan SINI.....

pssssttt :: harap sgt ada org boleh bantu... tQ :)

Sabtu, 10 Disember 2011

M.E.R.E.P.E.K.!





Assalamualaikum dan selamat selamat sejahtera semua...
apa khabar?sihat?alahamdulillah....
sama laa.. aku pun sihat gakkk... cuma tengah lapar sekarang ne..
hisy.. apa benda laa pulak aku merepek ne kan?

x da la....
sebenarnya aku memang maw merepek pun....
saja jual-jual kerepek merepek segala....
di kala bosan-bosan macam ne.....
so merepek laa kan? merepek benda yang x penting...
memang merepek laa.... saja-saja merepek......
done!

psssssstttt :: banyak sangak aku ulang perkataan merepek tu kan....kesimpulannya memang entry kali ne sangat merepek laaa (sambil geleng-geleng kepala)

Jumaat, 9 Disember 2011

cinta itu buta . . . . BUKTINYA~



Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian....
hari ne aku ada benda hendak share dengan korang..............

benda ne semua orang akan rasa InsyaAllah kalau dah sampai seru.....
apa benda tuu? aku ne ckap pasal benda-benda ja..... 
haaaa... benda yang aku maksudkan ialah CINTA.....

best x bercinta? mestilah best kan...
terutamanya cinta lepas dah akad nikah tuuu...

CINTA ITU BUTA....

mesti korang dah selalu dengar pasal ne kan?
kat sini aku mau share dengan korang apa buktinya cinta itu buta...

1. tengoklah Tarzan dengan Jane....c Jane tuu sanggup tinggal kt hutan dengan segala binatang-binatang (kawan-kawan Tarzan) semata-mata mau  hidup dengan Tarzan....Cinta laa katakan....dya sanggup pulak tinggalkan kehidupan dya kat bandar semata-mata untuk tinggal dengan Tarzan......
kalau aku laa....aku x taw lah sama ada aku sanggup membahayakan nyawa aku tinggal kat hutan dengan segala macam binatang buas...x berani aku....

 

2. Bukti yang seterusnya.....  tengok cerita Cinderella.... Cinderella ne kesian.... kena buli ja dengan keluarga tiri dya.... tepat jam 12 malam...Cinderella pun cepat-cepat lari lepas menari dengan Putera Raja tuu...sampai tertanggal kasut cik Cinderella tuu.. si Putera Raja tuu pun sanggup  p cari tuan punya kasut yang tertanggal tuu... sanggup kahwin dengan sesiapa yang muat dengan saiz kasut tuu.. walaupun x kenal dengan orang tu... n akhirnya jumpa juga cik Cinderella si tuan punya kasut.... nasib Cinderella tu cantik.... kalaulah ada orang lain yang muat kasut tuu...x ka haru?? eish3...
aku rasa aku x sanggup kahwin dengan orang yang aku x kenal...tapi kalau dah jodoh terima ja la...dengan harapan dya tuu baik..kui3  :3



3. next....hah.. cerita Beauty and The Beast pulak.... sorang Beauty... sorang Beast.. boleh pulak jatuh cinta dengan binatang tuu kan?? dya x nampak ka muka binatang tuu menakutkan... tapi last-last berubah jadi manusia jugak kan binatang tuu.... kalau aku laa... aku maw dekat binatang cam tuu pun seram.... pa lagi maw bercinta dengan binatang cam tu.. Ya Allah... seram banget...



sebenarnya banyak lagi buktii... tapi cukup laa 3 bukti ne aku bagi kat korang..... hehehe :3


psssttt :: kartun semata-mata :p

DIA dan SI DIA


Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian..........

tiba-tiba Yana rasa badan Yana macam lemah semacam ja....
hmmm..kenapa ne? x sihat kaa??

tadi ternampak post DIA... tetiba rasa lemah sikit..
lepas tuu masuk p bilik amik hp... tengok ada missed call pulak dari SI DIA....
then text laa SI DIA ne apsal tetiba missed call malam-malam ne?text punya text..rasa macam makin lemah pulak badan ne baca sms dari SI DIA tu....

DIA dan SI DIA adalah dua orang lelaki yang berbeza....
tapi dua2 lelaki ne pernah singgah di hatiku suatu masa dulu....

terus terang aku katakan yang aku masih ada perasaan kat DIA..
aku x tahu bila perasaan aku kat DIA tu akan hilang......
selama ne pun aku dah cuba buang  DIA dari hati aku...tapi aku x boleh...ataupun mungkin aku x cuba dengan sungguh-sungguh untuk lupakan DIA.....
aku x suka perasaan ne.... aku x suka bila perasaan cemburu yang datang... aku x suka bila aku rindu DIA.... aku x pasti apa perasaan DIA kat aku sekarang... tapi DIA pernah kata tunggu DIA sampai habis belajar... n aku x tahu hendak percaya atau tidak... hati manusia ne boleh berubah...... kalau bukan DIA yang berubah..mungkin aku yang akan berubah...

SI DIA pulak pernah menduduki hatiku sebelum DIA...
namun perasaanku kat SI DIA sekarang ne hanyalah sayang seorang sahabat kepada sahabatnya...
aku x boleh sayang SI DIA lebih daripada sahabat....aku x boleh anggap SI DIA lebih dari seorang teman..... SI DIA pernah buat aku terluka untuk beberapa kali..... n aku dah penat untuk dilukai oleh 
SI DIA lagi....
maafkan aku........... biarlah hubungan kita sebagai sahabat sahaja..... kita masih boleh berhubung melalui sms.. n boleh call bila-bila masa sahaja..n kita boleh jugak berhubung melalui FACEBOOK...
lagi pun aku tengok tadi SI DIA dah active kan balik account SI DIA tu..


# gambar sekadar hiasan

psssstttt :: maaflah sebab terpaksa guna gelaran DIA n SI DIA untuk dua orang lelaki ne :) 
n buat post jiwang laa pulak malam ne..hehehe

sangat-sangat memerlukan bantuan anda~



Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan blogger sekalian...

sebenarnya Yana ada kemusykilan ne.......
x taw macam mana lagi maw buat.....
macam ne.....sebenarnya......Yana ada guna background dari jellypages.com...
pas tuu b'double pulak dengan background dari mycutegraphics.com tuu...
so sekarang Yana x taw macam mana hendak buang background dari Jellypages.com tuu...
takut buang-buang cam tu ja..terbuang pulak widget2 yang dah dibuat tuu....

anyone can help me..please~

Khamis, 8 Disember 2011

Jom beli tudung ramai-ramai sambil menyumbang buat baby RANIA :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat korang-korang sekalian...
'Sharing Is Caring' Sale bermula  hari ini 8 Dec - 12 Dec 2011..
Membeli sambil menyumbang..10% dari harga belian anda (RM27)  akan disumbangkan buat Baby Rania Raihana yang baru selesai menjalani pembedahan Jantung Berlubang di Institut Jantung Negara. Bersamalah kita mendoakan agar Baby Rania kembali sihat & ceria seperti biasa..Amin.. jom..sharing is caring..caring is loving ^_^
show ur love with her..!! :)


kalau ada sesiapa yang bermurah hati hendak membantu....
anda boleh pergi kat LINK NI untuk tengok2 tudung yang mana berminat k??
and kepada sesiapa yang berminat..bg taw jaa k?
bantuan anda sangat laa kami hargai...
terima kasih banyak-banyak :)

Selasa, 6 Disember 2011

dah lama tidak Update blog....


Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian...
dah lama tidak mengUpdate blog ne....
bukan apa..almaklumlaaa....musim exam kan...SPM pulak tuuu.....
so rehat-rehat dulu laaa berblogger ne kononnya....
ekseli banyak sangat idea hendak diluahkan kat blog ne.....
mencurah-curah gitu......
tapi Yana lagi suka kalau meluah-luah dengan keadaan yang ada privacy gituu....
barulah laju idea meluncur macam air paip tuu...
tambahan pula....lappy sekarang ne tengah rosak....huuuu....x best sungguh..terpaksa la guna komputer yang susah sikit dapatkan privacy ne.....

so nanti-nantilah mengemas kinikan blog ne...



p/s : Update sikit-sikit ja ne......

Selasa, 29 November 2011

tolong bOleh x?boleh?boleh laaa?tQ :)



Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian...
minta tolong boleh x?
x da laa... cuma maw minta tolong VOTE my syz ne ja...
kalau korang jenguk2 blog yana ne....korang tolong la vote kan eh???
bole laaa..bole laa..... +_+




Baby Name : Farahedryana Anis

Parents Name : Dayang Pariam ag talip

D.O.B : 31/5/2010

Contact Num : 0168408339

Email Add : dayangpariam@yahoo.com / kadzlyeanz@yahoo.com.my

*Reason y ur baby should win d splash pool : Baby anis teringan sangat nak berendam kat spalsh pool 

dengan abang2nya.... sebab anis nampak comel lagi bila pakai swimming suit.. ihihi.. VOTE FOR ANIS!



yang korang perlu buat ialah......

1) Add  Mia Shoppe Fadzriena Nazri II as ur friend kat fb..
2)  Pas tu click http://www.facebook.com/photo.php?fbid=190278291059134&set=a.187226228031007.47796.100002308943530&type=3&theater 
3) thank you ya....kerjasama anda sangatlah kami hargai..hehehe :D

Sabtu, 26 November 2011

bLogku byk bibir2?





Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian :)

blog Yana byk bibir2?
tuu bilang seorang kawan yana...
hahaha..
pa bleh buat......Yana sebenarnya maw tukar background....
tapi paham2 laaa....masih belum pro pasal blog2 ne......
jadi main hentam ja laaa pilih background tuuu.....
jadik jangan heran laa kalau blog Yana byk bibir2 keh?
harap maaf atas segala kesemakan yg dibuat oleh blog Yana :)

p/s :: nanti kalau rajin baru ubah g....sekarang malas laa..









Khamis, 24 November 2011

25 NOVEMBER~






hari ne 25 NOVEMBER 2012..
ekseli yana pun x perasan dengan tarikh tuu....
x ingat pun apa benda peristiwa penting tuu...
x penting aaa..tp penting bg yana......n ada maknanya tersendiri....

thanx to my alarm kat phone tuu...
sebab kalaw dya x bunyi....lgsung x igt apa2 pasal date ne...

hmmm...mula lagi mengenang kisah lalu...
wakakakak...
x da lucunya pun..saja ketawa2..huhuhu...

p/s ::  imissyou ♥

Rabu, 9 November 2011

weeK b4 SPM~



hari ne aktiviti kami kat sekolah ialah 1M1S...b'senam....
enjoy weh...
tp syapa yg x wat betul2 tu x enjoy aaa..
menari sakan kami.segala trarian hindustan bole curiya, trian sumazau...trian segala2nya laa...ngeh3..


lepas tuu ada majlis penyampaian hadiah bagi syapa yang hadir penuh kat sekolah n mata pelajaran yg plg tgi...
pas tu pulak majlis restu ilmu...
sodeh tw.....
salam ngan semua cikgu....
td peluk dengan cikgu hindon dya kata ''sy nk awk dpatkan A+ utk BM..insyaAllah awk boleh....jgn hampakan cikgu ye?" 
terharunya aku dengar...
cikgu...insyaAllah yana akan buat yg t'baik utk cikgu....yana akan cuba cikgu....



pas tu pulak kami susun meja utk SPM isnin nanti...
angka gilirana yana HA037A022..kami duduk kat kelas automotif..duduk kat tepi sekali kat tingkap...kat depan yana c zul yang berangka giliran HA037A021..kat belakang c grace yg b'angka giliran HA037A023..kat sebelah kanan pulak Angela yg b'angka gilran HA037A029..
mcm laa korang maw taw kan?
x pa..yana bg taw ja pun :)

dalam kelas tu ada 25 org pelajar yg terdiri dr kelas PKEE, PD, PKA n PKM....
bergabung sekali...

next week dah SPM...
risau juga laa..
tapi insyaAllah yana boleh buat :D
YAKIN!

rasa cam rindunya kat sekolah...
x lama lagi habis sekolah....


p/s :: "tamatlah zaman persekolahan.....ku masih dihantui memori...." lgu from hujan band...ekseli lum tamat pun..bakal tamat jerQ...



Rabu, 2 November 2011

today :: aku x p sekolah....

assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian...
hari ne....aku  x p sekolah....kenapa????
spm 11 hari lagi.......boleh2 lagi x datang sekolah..saat ne laaa saat genting taw....
tapi...aku datang bersebab......bukan saja-saja....... tapi sebab yang memang x boleh diterima pakai oleh cikgu laa kalau cikgu taw.....


ekseli.....
kami 1 kelas kena bagi kerja rumah yang fuuuhh..gila banyak dia....kena suruh siap dalam masa beberapa hari lagi...disebabkan subjek ne laa kami sekelas x dapat study subjek lain....cian cikgu-cikgu subjek lain....


jadi aku x siap homework tuu...cikgu kata kalau siapa x siap jalan itik sampai kelas hujung patah balik......gila mak aaaaii.....
aku sanggup injut daripada jalan itik.....



kalau injut pun sakit kaki ja yang dapat.....tapi kalau jalan itik???? dah laa dapat sakit kaki....dapat pulak malu....mana maw letak muka beb???? x sanggup aku....



cita sal denda ne...hari tuu cikgu buat kuiz 40 soalan....satu soalan salah kena injut SEPULUH kali.....WOW...x gilerrr punya seksa.... sampai maw terkencing aku n kawan2 aku tunggu result kuiz tuu... tapi alhamdulillah....aku salah 2 ja...so 20x laa aku injut... pas tu minggu lepas pulak.... 1 salah dua kali injut...alhamdulillah x banyak....tapi!!!! kami kuiz 120 soalan kalau x silap..3 set paper... fuhhh...sekali....aku salah 27 soalan....27 darab 2....54 kali beb! bukan alang2 tuu.... satu kelas kena injut.... abis ja kelas... macam kena gout ja...jalan pun seksa...lagi2 turun tangga.... sampai aku p 'dating' sabtu lepas pun masih g sakit......


so aku x maw aaa jalan itik.....x sanggup......

Sabtu, 29 Oktober 2011

:: walau hanya seketika

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua....
hari ne....aku suka.....plus ntahlaa...
kenapa?


sebenarnya......tadi aku jumpa dengan dya.......dah lama x jumpa dengan dya.....tahun ne rasanya bru 3x kami jumpa.....lain kan??orang law berkasih selalu jumpa......aku setahun baru 3x???dahsyat2..... tapi aku dengan dya bukanlah sepasang kekasih... kami mungkin berkasih-kasih dalam hati ja...MUNGKIN...ahahahha...entahlaa...
kami berkawan sahaja keh..

tapi...walaupun hanya seketika....ak tetap happy...x laaa happy sangat...
g pon kaki aku tengah sakit...n dya pulak ngantok gara2 x tidor.....sebab dya tunggu adik dya kat terminal dari jam 9 malam n jam 4 pagi baru adik dya sampai....adoyaii...sanggup demi adik dya taw....pas tuu p jesselton point sebab hantar adik dya p feri tuk p labuan.....cian dya....

tapi...thanx to you sebab aku x keluarkan sesen pun..bukan aku bodek dya....tapi dya maw jugak.....
jalan punya jalan punya jalan....dya sempat ambik gambar aku....

psstttt~dah d'edit....

walaupun dya ngantuk.....berat mata.....x mandi....dya maw jugak jalan.....huhuhu...enjoy...best.....tengok laut....aku suka pantaii @ laut.....n aku bercitta-cita untuk honeymoon kat tepi pantai....macam kat cita FULL HOUSE tu..hehehe......romantik gitu..heheh..


n waktu dalam bas.....sempat gak kami tukar-tukar gambar...tp malu laa upload gambar dya.....kami naik bas yang sama sebab konon dya hantar aku sampai rumah....mungkin dya ingat aku x berani naik bas sorang-sorang kot....tapi law setakat balik p rumah aku berani aa....kecuali laa p tempat lain memang aku x berani....
huuuuuuu...rindu that moment :(

n then......balik ja rumah...aku x taw angin apa yang melanda kat aku....
tetiba ja aku selesma....angin laut kot......teruk....sampai mengalir air mata...aku pun x taw aa....x kan lepas aku sodeh pas jumpa dya sampai selesma??bersin pulak tuu balik-balik.....huuuuuuuuuuuuuu~




p/s : peduli laa orang kata aku ''PANDAI'' sebab masih ada hati kat dya...aku pun x taw kenapa aku x leh buang perasaan aku....aku dah try...mungkin aku x try sungguh-sungguh....tu la x maw hilang gak perasaan tuu....n i'm longing for you babe!

Isnin, 24 Oktober 2011

oohh..baru aku taw

assalamualaikum dan selamat sejahtera.....

waktu kat lappy aku menunjukkan waktu sekarang 2.09 a.m.

ekseli...aku ne baru ja beberapa minit melelapkan mata...
tiba-tiba bunyi sesuatu...tet tet..tet tet....
oh..bunyi mesej masuk kat hp rupanya....
eh...dri dya laa....apsal sms pagi-pagi buta ne...
jarang bebenor engko sms.....

sms punya sms... katanya minta tolong something...
then call laa dya..almaklumlaaa...dya masih dalam list BUDDYZ....so free laa kalau call..
peluang ne..long time x dengar suara dya...
pas tu..cakap punya cakap....dya pun bagi taw laa apa benda yang dya minta tolong tuu
small matter....tapi kena tanya kebenaran mama dulu laaa...


bukan hal tu yang mengganggu gugat pikiran ku sekarang ne..
ekseli mengganggu la jugak sikit...

yang palinng mengganggu ne adalah......


-----TOINKKK!-------


ok.....
engkau pun cakap macam ne...macam ne....
engkau kata macam ne..macam ne...

oowwwhh...
macam tuu rupanya...
baru pulak aku taw.....nasiblaaaa....
tapi....


imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou..imissyou!

aku masih lalai

assalamualaikum dan selamat sejahtera pembaca2 sekalian...


korang taw x berapa lama lagi peperiksaan SPM??

huh... tinggal 20 hari lagi beb!!!

tapi kenapa aku masih boleh on9??

buka facebook... buka blogger.... 

apa maw jadi dengan aku ne.....

Selasa, 18 Oktober 2011

persoalan???

assalamuaikum dan selamat sejahtera semua....

hari ne aku ada persoalan...

--- apa yang aku rasa eh bila tengok dya macam tuuu?

--- aku masih ada perasaan dekat dya ka?

--- agak-agak aku boleh ka biarkan perasaan ne?

--- aku jeles ka tengok macam tuu??

--- apa perasaan aku kat dya ea??


### aku sendiri x taw macam mana...

### aku sendiri x taw apa jawapannya...


Rabu, 12 Oktober 2011

thnx to u budak kecik~

assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan-kawan...


peperiksaan percubaan untuk SPM baru beberapa minggu  berlalu...
so kami pun dah dapat aa result untuk smua paper tuu kan...
macam ne...
result trial aku sangatlah tidak memberangsangkan...
tapi Alhamdulillah..aku bersyukur kerana dapat markah macam tuu..
cuma kena tingkatkan lagi...


result aku banyak yg turun...
terutamanya.....subjek Bahasa Melayu aku selalu dapat A ja....tapi trial ne...HUH! aku dapat B ja.....turun tuuuu...
subjek Pengajian Keusahawanan pun macam tuuu...sebelum ne selalu dapat A....tapi.........disebabkan kesuntukan masa time jawab paper n plus aku kurang study....pun turun gak p B....kesian cikgu..hampa dya taw...aku pun hampa gak...........
apa lagi heh??
tapi memang banyak aaa turun....hah..ingat2..
Math lagi....dari A p A-...huh..apsal????cuai sangat...
addmath pulak....aku x pernah lulus...bila laa agaknya aku maw lulus ne....tapi cikgu kata kalau SPM betul2..markah 12 dah lulus untuk subjek addmath...so alhamdulillah aku da lepas aa...addmath aku ada peningkatan aaa..beberapa markah lagi maw lulus...tapi tuu pun aku turun dari kelas A p kelas B untuk program kelas anjal addmath..tapi x kesah gak...
orang dah target harap-harap dapat 6A..tp dapat 4A..takpo..takpo..syukur alhamdulillah..
study lagi..usaha lebih lg..ngam2 sebulan lagi SPM...







tapi..................
ada laa sorang budak ne......
fuhhhh..dya sangat-sangatlah menaikkan semangt ku untuk terus berusaha dan berusaha untuk medapatkan keputusan yang lagi baik..
budak kecik ne jugak telah memberi dorongan kepadaku agar menjadi budak rajin...
kerajinan aku datang setelah budak ne memperkecikkan  aku n kawan-kawan aku...
padahal dya x sedar ka badan dya tuu kecik???
dya ne x boleh dapat lebih dari orang lain aaa....terus jadi bangga diri...plus..kata tiyah...dya jadi BODOH SOMBONG..
mentang-mentang result dya meningkat.....dya jadi bodoh sombong sebab time buat soalan akaun yang cikgu bagi tuu...dia lagi rela diam-diam tanpa bertanya...ego sangat......
pas tuu dya cakap pulak macam-macam.....
bertuah punya budak..dya x maw layan aku n kawan-kawan aku pasal aku n tiyah bantah dya cakap dya..ya la...memang aa aku bantah bila dya kata cikgu macam-macam pas tuu maw buat surat komplen p hantar kat ketua bidang laa pasal cikgu suh salin latihan... apa salahnya menyalin.... dari dulu sampai skang ko x penah puas ati dengan cikgu tuu.. asal dya bagi kerja ko memang komplen abis.... cikgu buat tu untuk kebaikan kita jugak.... kalau aku n kawan-kawan aku boleh siapkan n buat kerja tuu kenapa ko x boleh?? ko ja yang x maw usaha untuk siapkan kerja tuu... macam mana ilmu ko tuu maw berkat kalau asyik cakap cikgu macam-macam? kang Allah tarik balik apa yg dah dberi kat ko...ko gak  yg menyesal...


huhu..marah bebenor aku kan?
x da laa.....aku geram jaa...selama ne aku ok dengan kau....
tapi kau pulak p cakap aku macam-macam....pas tu x maw tegur orang pulak tuu..law lebih 3 hari dosa taw..
tapi x pa...aku sentiasa maafkan ko...
aku doakan semoga Allah sedarkan engkau sebelum terlambat...n semoga kau jadi budak yang baik n taw menghormati orang lain :)

p/s : ada hikmah kau buat macam tuu..sekurang-kurangnya kau munculkan semangat n kerajinan aku..thanx budak kecik :D

Isnin, 10 Oktober 2011

thnx to u bro :)

assalamualaikum dan selamat sejahtera..
hari ne lappy kat bilik aku..huh! memang gangguan betol laa bila benda ne ada kat bilik aku..
x tahan aku dya goda-goda aku suh pakai dya..
tambah-tambah lagi bila aku dilanda masalah macam ne....
memang balik-balik laa blog ne jadi mangsa tempat aku mencurah perasaan..

hari ne...aku ada terbaca satu pengakuan dari ko...
berguna jugak aku buat macam tuu..
so aku dapat info yang sangat-sangat berguna untuk aku...
biarpun ia sangat-sangatlah menyakitkan hati.............


hari ne..aku x taw laa apa benda perasaan yang muncul kat hati aku ne...
sakit hati tu memang aa kan?
tapi...aku macam rasa happy...aku suka...
aku suka sebab kawan ko sendiri back up aku tanpa aku sedari......
ecehhh.....biarpun sebenarnya bukan itu yang aku harapkan..
tapi tindakan kawan ko tuu membuatkan aku terharu....
dya 'bom' kau dengan ayat-ayat kau keluarkan sendiri.....


WOW! aku x sangka laa...
terdiam terus kau kan?
terus tak terkata apa-apa kan?


tapi aku sayang kat kawan ko tuu..ko taw x?
biarpun dya x taw aku sayang kat dya aku x kesah..
sebab selama ne dya yang bagi aku semangat pasal pelajaran..
ko????menjatuhkan aku ada laa.......

eksperimen

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...
assalamualaikum dan selamat sejahtera....
beberapa hari ne..aku ada buat satu eksperimen laa....


eksperimen yang biasa-biasa ja pon...
hal kecik ja pon..

Aim : untuk mengkaji sama ada dia ingat kat aku atau tidak..
Hypothesis : jika dia ada belikan untuk aku, maka dia ingat kat aku laa tu...
Variable :
a) constant : aku a.k.a. dk nurizyana bt parmin
b) manipulated : janji-janji dya..
c) responds : inagatan dya kat aku..

Material : hanya sedikit ingatan...
Procedure : 
1. dya tanya kat aku...aku maw kirim sesuatu atau x...
2. aku pun jawab laa dengan penuh semangat..MAWWW!!!! feveret aku tuu..syapa maw lepas peluang kan?
3. dya kata....ok....nanti dya p....dya belikan laa aku feveret aku tu....
4. dya kata tunggu ja laa..
5. aku pon balas..ya laaa tuu..entah ada entah x...
6. dya pon balas balik " orang kata orang buat bha..haha"
7. dya dah p tempat tuu..
8. dya dah blik dari tmpat tuu...



Observation : dya x da contact aku pon....dya block aku lagi dari fb dya.......
Analysis : so dya memang x ingat aku laaa...
Conclusion : aku x kisah pon dya ada belikan atau x....sebab aku saja maw uji dya...sebab aku sendiri pun boleh beli barang tuu....aku cuma maw taw dya ingat aku or tidak..
Discussion : lain kali korang jangan janji kalau korang rasa korang x mampu untuk tunaikan janji korang tuu... kata laa INSYAALLAH....sebab dah macam-macam dya janji...n aku memang x suka orang yang janji-janji ne..kecuali untuk beberapa perkara....


p/s : last2 aku makan hati berulam jantung..

Sabtu, 8 Oktober 2011

entah

assalamualaikum dan selamat sejahtera anda sekalian.......
hari ne aku rasa banyak sangat maw cita kat blog ne.....................
tapi...mood untk mengarang x da pula...
plus....x biasa laa mengarang kat ruang tamu ne...
kang best2 mengarang layan2 jiwang...orang belakang nampak pulak...
x pa laaaaaaaa........nanti laaa aku karang-karang apa yang hendak aku karangkan...
-------tuuuuutttt---------

Khamis, 6 Oktober 2011

cinta 'munyit'

assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera...
hari ne aku maw cita pasal perasaan aku laa..
dah lama aku x macam ne....

aku sebenarnya x da laa bercinta....
tapi aku pernah laaa bercinta sebelum ne......

aku x sangka pulak aku bercinta dengan 'munyit'
ya laaa..dah nama pun 'cinta munyit' kan..
mula2 aku ingat aku ne bercinta dengan orang...
tapi bila dya hurt my heart...dya jadi 'munyit' pulak....


bila aku tengok muka monkey kat atas ne macam x sampai hati pulak aku gelar kau 'munyit'...
sebab kau lagi kacak dari monyet ne..
bukan laa tujuan aku maw menggelar engkau monyet...
tapi contoh ja tuu.. jangan marah ea cik abang..

dah puas merepek....

hari ne....
first time aku rasa aku maw nanes pasal aku teringatkan orang..
memang aaa aku selalu ingat kat orang ne...
tapi mungkin hari ne aku penat..pas tu aku sedeyh tengok dya buat aku macam tuu...



tapi tadi......
aku x tahan sangat...
so aku pun pikir aa maw luah kat syapa...
pas tu aku pun terpikir kat abang aku.....
dya pnh kata... 'klaw ada problem..bg taw ja dgn abg'
so tadi aku terfikir laa hendak sms dya..

sms punya sms.....
ternyatalah....
aku sayang sangat kat abang aku tuu....
sebab dya layan aku...
dari dulu sampai sekarang dya sentiasa ada untuk dengar masalah aku...
memang aku sayang dya sangat-sangat laa...
biarpun dya bukan abang kandung aku...
tapi aku dah anggap dya macam abang aku sendiri....
dya selalu buat aku n mama ketawa....



bila aku ada masalah dya x kesah pun luangkan masa untuk aku...
bila aku luah ja masalah aku kat dya....
terus dya nasihat macam2....
aku x kesah pun nasihat tuu...
tapi dya berjaya buat aku senyum.....
thanx too abang ku............


p/s : aku malas sebenarnya layan perasaan macam ne..tambah2 lagi time dekat2 spm ne....penat aaaa layan benda ne....korang doakan laa supaya aku tabah dalam menghadapi kehidupan n ujian dr Allah ya... :)



Sabtu, 1 Oktober 2011

hah? heh? huh!

Assalamualaikum w.b.t. dan selamat sejahtera kawan-kawan.....
hari ne bersamaan 01 Oktober 2011...........................
kenapa dengan hari ne???
sebenarnya...... something yang sangat menyakitkan hatiku telah berlaku............




ONCE MORE!


Mula-mula ::
hah???
biar betul???? oooo....x pa laa...mungkin dia malas dah..... 
mungkin dia maw buat yang baru...... biarlah......


Selepas itu ::
heh??
apsal?? apsal masih wujud??? kenapa kat sini ada?
kat sini pun ada gak.......kenapa kat sana x da??
banyaknya persoalan yang muncul...
tapi jawapan x jumpa2 pulak...






Akhirnya ::
HUH!!
baru aku paham.... patut laaa aku pelik.... rupanya sekali lagi kau buat benda yang sama dengan yang hari tuu....  x sangka.... tapi.... aku minta maaf sangat-sangat kat kau....... aku x pernah anggap kau musuh aku... aku sayang kau sebagai kawan aku......... semua kawan-kawan aku pun aku sayang................. tapi x sangka pulak sampai macam tu sekali kau buat kat aku..... 






apa pun yang jadi.......... aku x pernah b'dendam dengan kau....
aku sentiasa maafkan kau.... tapi mungkin lepas ne ada jurang lagi kot.... sebab ne dah yang kali ke-2 ko buat macam ne lepas aku sound hari tu..pas ne malas lah maw sound-sound lagi.. ingatkan dah insaf..... rupanya....... nasib baik aku sediakan payung sebelum hujan........






p/s : kepada anda di sana tuu... tolonglah jangan sakitkan hati kawan anda..... sebab nanti bila dia sakit hati kita x taw kita sempat or x minta maaf dengan dia...

Khamis, 29 September 2011

MEMBAIKPULIHBLOG

assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan2...

aku cuma maw bagi taw...

- SEDANG MEMBAIK PULIH BLOG -

jadi maaflaa kalau kamu tengok blog aku serabut aaa...

serius!

aku menyesal gatal tangan p ubah2....
banyakkan kerja aku jaa = ='



berkawan-kawan :)

Assalamualaikum w.b.t. rakan-rakan sekalian...n salam sejahtera juga la...
semoga korang dalam keadaan sihat- ja laa kan??
entri aku kali ne.....aku maw cakap pasal topik yang hampir sama dengan topik aku yang sebelum ne...tapi ne pendapat aku laa....lain orang lain pendapat kan?






ermmm..macam ne...aku pernah kata...kawan lagi baik kan???




ok...once kita dah luahkan perasaan dekat kawan kita tuu....
saat tuu macam dah ada sedikit kelainan di hati kita...
x macam sebelum ne.... before kita luahkan perasaan kita kat c kawan tuu... kita selalu gurau-gurau dengan dia....happy gituu.... kalau bawa jalan-jalan hujung minggu pun ok ja kan?






tapi....
bila kita dah luahkan perasaan kat kawan kita tuu...
dah start laa malu-malu miawww gituuu... tegur-tegur pun macam malu-malu.... macam ada sedikit jurang laa... korang x rasa macam tuu kaa?






tapi lagii....
kalau orang tuu kawan kita tu pun suka juga kat kita...
tuu lain cerita laa kan??
aku maksudkan sekarang ne yang suka/sayang/cinta/minat bertepuk sebelah tangan gitu...






dah laa...penat pulak aku maw hurai-hurai...
sekarang aku maw cita situasi aku pulak...




sekarang...aku ada beberapa orang kawan laa...
aku ne maw dikatakan sombong... entahlaa... aku kurang layan kalau orang yang suka kacau-kacau orang ne... plus aku ne pemalu laa katakan..heheh
jadi dengan itu... aku ne x la ramai kawan sangat.... kawan gitu-gitu ramai laa..


pas tuu..ada laaa beberapa orang kawan aku ne.... kenal-kenal gitu ja la...
dia luahkan perasaan kat aku... apa yang aku perlu lakukan???
dengan itu aku meminta maaf dan memberi sedikit nasihat kat dya...
lepas tuu pulak.... bila aku dah x terima dia.... terus dia jadi sombong gitu laa.... untuk apa dya kawan dengan aku sebenarnya??? kalau betul dya sayang aku macam dya cakap tuu.. mesti dya sayang dengan persahabatan yang ada kan?? 


lepas tuu pulak...
aku ada gak  kawan... yang pernah menetap sekejap di hati aku ne....
sebelum tuu.. kami kawan laa macam biasa... tapi bila dah becerai-berai gitu..... terus dya putuskan silaturrahim...selamat tinggal.. x maw contact lg....... kesian betul... hahh??kan ka hilang sorang kawan?? kan? kan?? tapi alhamdulillah sekarang kawan balik la...cuma macam ada jurang-jurang sikit.... tapi aku sayang kawan-kawan aku taw... heheheeh






p/s : kalau ada kawan tuu..korang jangan sia2kan kawan korang taw.... kalaw kawan tuu biarlaa ikhlas... :)