Jumaat, 30 Mac 2012

why?? why?? n whyy?


Assalamualaikum dan selamat sejahtera bloggers, bloggies, blog, black blurp blurrpp..
huh..merepek betul pendahuluan aku....ngeh3..
straight to the point la kan....

aku banyak persoalan di minda ne..
bak kata Najwa Latiff "banyak persoalan yang berada di minda..banyak tanda tanya dan juga kata kerja"
sehhh...sempat lagi berlagu-lagu..

persoalan aku.....
aku masih ada perasaan kat dia ka?
apa perasaan aku kat dia ne?
aku masih sayang dia ka or just tinggal perasaan suka?
kenapa aku tak rasa macam selalu bila jumpa dia tadi?
kenapa sebelum jumpa dia aku rasa rindu tapi bila dah jumpa aku x rasa apa-apa?
kenapa aku ingat dia?
kenapa? kenapa? dan kenapa?dan kenapa lagi?

banyak sangat persoalan ne...tapi aku x jumpa jawapan yang tepat pun bagi setiap persoalan tu....


Khamis, 15 Mac 2012

tRip to Penang :)


Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan blogger sekalian...
agak-agak dah 3 bulan SPM 2011 habis kan?
dan selepas habis SPM Yana bertolak ke KL sampai la hari ini masih berada di sini..
Ouuuwwpss.. hari ne Yana bukan berada d KL....
Selama Yana berada di Semenanjung ne...baru kali ne Yana rasa macam pergi bercuti a.k.a melancong a.k.a jalan-jalan cam tu la...

pasall???
sebab tadi pagi kurang lebih jam 11 pagi cam tu lah..Yana n aunty sekeluarga n kazen bertolak ke Penang dengan menaiki kereta alphard...
Perjalanan yang lama dan panjang dan ditambah pula dengan suara budak-budak yang asyik gaduh ja sangatlah memeningkan kepala hotakku ini...

Sampai ja kat Penang..kami pun menuju ke destinasi yang ingin dituju... iaitu Hard Rock Hotel....

kat sini...Yana ada beli baju Hard Rock Penang gak taw...
ehh..bukan Yana yang beli.. Yana dibelikan oleh pakcik Nahar..
macam biasalah...Yana pilih warna merah...my feveret colour..MmmMmm..i Loike! :)



Rabu, 14 Mac 2012

Temanku..Kawanku..Sahabatku~




Assalamualaikum dan selamat sejahtera bloggers dan readers sekalian...
alhamdulillah hari ne Yana masih diberi kesempatan untuk bernafas.. dan masih boleh mengarang merapu merepek kat blog ini....

entri kali ne Yana maw story mory pasal kawan-kawan Yana....
kawan-kawan kat SMK (P) Likas..\kami bersama since januari 2007 [form 1] sampailah januari 2010 [form 4]
pas tuu...Februari 2010 Yana pindah kat SM Teknik Likas sampai lah tahun 2011...
now Yana dah 18 tahun tenga tunggu result SPM yang bakal keluar beberapa hari ja lagi...

cerita pasal kawan-kawan kat SMP ne...dah lama x jumpa diorang...paling-paling pun dapat contact melalui fb ja... kalau jumpa pun dah x rapat macam dulu lagi.... mungkin pasal dah lama x jumpa kot....

tapi..Yana masih sayang korang macam dulu taw... biar pun kat kelas tu kadang-kadang ada "Perperangan"
well..biasalah tu.... kat mana-mana pun ada "Peperangan" kan.... selisih paham sikit-sikit.... ngeh3....
semua tu menjadi kenangan dalam persahabatan kita... 











p/s :: Ekseli Yana malu bah mau cerita benda macam ne..heheeh...tapi...heheheheh..blushing dah ne =p

Ahad, 11 Mac 2012

borosss lagi????



Assalamualaikum w.b.t. dan selamat sejahtera rakan-rakan blogger sekalian....
dah lama Yana x update blog kan?
ngeh3...bukan apa.....almaklumlaaaa...selama di negeri orang ne....pakai laptop orang jaa...
jadi selera maw mengUpdate blog tu pun bekurang..hehehe...

hari ne Yana maw citer-citerrr saja merapu merepek....
Today... kami p laa tengok citer...cute citerrr dya.....hehehehe...gelak sakan kami dalam panggung....




CINTA KURA-KURA...
rasa jatuh cinta pulak tengok citeerrr tuuu..hahaha..mengadenyee
hahahaha..tambah-tambah lagi tengok pelakon dya....so cuteeee....hah..gataii laa tuu..
hehehe...pantang ne....

masalah aku ne sebenarnya  kan.....
asal jalan ja mesti ada laa sejibik dua jibik barang aku rembat kat Mall tuuu..
heeyyyy...boroihh tul aaaa....sebulan ja dah berapa ratus terbang duit aku ne....
memang boros aa ko yana....

tapi x pa aa..kebanyakan aku beli untuk family aku gak..... tuh pun da buat aku rasa bahagia + happy :)