Selasa, 27 Disember 2011

Candid Photo Contest






Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian...
haa..ne First time taw join2 contest ne... saja laa try2 kan....
jeles gak tengok orang lain yang join contest macam2 ne...
hehehe...
so kali ne Yana pun try2 aaa join... isi masa lapang gituuu..
So..kepada sesiapa yang hendak menjoinkan iri..silalah klik  Banner kat atas tu eh?





apa yang menarik pasal gambar ne ialah.......
gambar ne diambil kat Pizza Hut, 1Borneo atau dkenali dengan 1B..... gambar ne diambil masa tengah tunggu pizza datang...n sambil tuu tengah ber'FACEBOOK'...haaa...waktu ne me n my family jalan2 kat 1B tuu..dah penat...dah lapar..... singgah laaa p Pizza Hut ne..makan2..hehe...sebok sangat dengan HP tuh sampai x sedar gambar ne kena ambik...



okeyh....sampai sini sahaja entri Yana kali ne ok??
daaa....Wassalam :D




i Believe I Can Fly :)





Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian...
HYE!! dah lama x update blog kan? ok...KLIK SINI dan PICIT SINI..almaklum laa..cuti2 sekolah ne adik2 pun berebut pakai PC...
lappy lak rosak..... so malas laa gaduh2 dengan diorang...


lain cerita la....
aku x lama lagi dah maw terbang... terabang ke mana? terbang p KL ja pun...
yala...sekolah pun dah abes kan? saja laa cuti2 kat sana sementara tunggu resut SPM keluar nanti bulan 3...
harap2 dapat keputusan yang baik laa yaa... amin.....

31 bulan 12 ne aku dijangka akan terbang...flight jam 10.55 a.m.....fuuhhh.. macam2 keluar kat kepala ne..risau pun ada gakk.. apsal risau?haaaa TEKAN SINI... bukan la x pernah naik kapal terbang... cuma memang perasaan takut tu sering muncull...
doakan ja laa perjalanan kami selamat pergi dan sampai k?
InsyaAllah doa korang akan membantu perjalanan kami sedikit2 kan..
ok.. CLICK THIS yerrrr.....

tapi kan.....aku harap sangat be4  aku blaahh p kL ne kan..aku harap sangat...harap apanyaa??
TONYOH SINI..... harap sangat dapat jumpa dya kan...

hmmm..lain pulak rasanya dah abis sekolah ne...k La...dats all..last sekali...PICIT LAA....

tengkiyuh yerrr :D


my tie...and his tie

Rabu, 14 Disember 2011

Tamatlah zaman persekolahan~




Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian..
hari ne merupakan hari bersejarah bagi kami....
14 December 2011...
apsal bersejarah....x da lah sejarah sangat...
cuma pada hari ne..kami dah habis sekolah...... hari ne last paper bagi subjek PENGAJIAN KEUSAHAWANAN...
maw jadi usahawan laa konon.....hehehe..

MERDEKA???!!!!!
bila dah habis sekolah mesti ramai yang bersorak n terjerit-jerit MERDEKA kan??
huh.. enatah laa kenapa..aku rasa macam ada yang x settle lagi... x rasa maw melompat-lompat n terjerit-jerit pun... x rasa MERDEKA pun.. entah laa,,

tapi lepas ja habis exam tuu sedehy banget ne... ya laa.... dah habis sekolah..mesti ada yang x jumpa lagi..... rindu laa.... 

beberapa jam minit kemudian selepas solat zohor kami pun bergerak ke 1Borneo..
untuk apa? jalan-jalan aaa....
antara aktiviti-aktiviti kami ialah....

* cari kasut...
*beli tiket wayang ( Misteri Jalan Lama)
* pusing-pusing cari kedai makan yang sesuai (lapar sangat)
*snap-snap picture...
* makan pizza MEAL 3...
*pergi tandas..(maw jugak bg taw ) :p
* carik surau x jumpa-jumpa....
* pergi main game kat BOO BOO LAND....
*snap-snap picture lagi...
*pergi duduk kat kerusi urut tuu...
*snap-snap gambar again...
*pusing-pusing carik surau lagi..
*pergi kat sebuah kedai tanya kakak comeii tuu kat mana surau..
*pergi kat surau
*solat kejap...
*beli popcorn n air COMBO 3.....
*masuk panggung HALL 6...
*menjerit, menutup muka n memeluk kawan sebelah tengok cerita seram....
*keluar hall..
*pergi tandas lagi..
*jumpa mama Azlan...
* pergi GIANT beli barang-barang untuk picni esok...
*angkat barang berat-berat..(berat sangat!)
*pergi kedi kasut..
*beli kasut yang cute....
*carik kereta kat parking...
*BALIK...

haaaa..tu laa aktiviti kami sepanjang kat 1B tadi......hehehehe



azlan n fira

 yana n tiyah :)

hawaian supreme n royal masalla



 yana n tiyah kat kerusi urut :p

 azlan,,, fira n tiyah...

 yana..fira n tiyah...

 tiyah n fira kat boo2 Land

 Syapa tuh?


azlan n fira at bOo2 Land

Ahad, 11 Disember 2011

Apa Benda Churp Churp ne?



Assalamualaikum dan selamat sejahtera korang-korang sekalian......
huh? sebenarnya aku ne banyak ketinggalan laa....
Blogger2 sekarang aku tengok sikit2 churp-churp...sikit-sikit churp churp...
apa benda churp churp ne? aku pun x paham laaa benda ne...
yang aku taw benda ne boleh buat duit poket.....
tuu pasal laa aku berminat join benda ne.... walaupun aku x taw apa-apa...

korang taw x benda churp churp ne?
ok...sebelum tuu... korang tolong KLIK SINI dan SINI
dah tekan? alaaa... tekan laa.... ok...tekan INI TQ :)

aku harap sesapa yang taw pasal benda Churp Churp ne share-share aaa...
Sharing is Caring... Caring is Loving...kan? kan? kan? hek3 :p

tapi sesapa yang berminat hendak mendaftar Churp Churp ne boleh laa bebuat sedemikian dengan menekan SINI.....

pssssttt :: harap sgt ada org boleh bantu... tQ :)

Sabtu, 10 Disember 2011

M.E.R.E.P.E.K.!





Assalamualaikum dan selamat selamat sejahtera semua...
apa khabar?sihat?alahamdulillah....
sama laa.. aku pun sihat gakkk... cuma tengah lapar sekarang ne..
hisy.. apa benda laa pulak aku merepek ne kan?

x da la....
sebenarnya aku memang maw merepek pun....
saja jual-jual kerepek merepek segala....
di kala bosan-bosan macam ne.....
so merepek laa kan? merepek benda yang x penting...
memang merepek laa.... saja-saja merepek......
done!

psssssstttt :: banyak sangak aku ulang perkataan merepek tu kan....kesimpulannya memang entry kali ne sangat merepek laaa (sambil geleng-geleng kepala)

Jumaat, 9 Disember 2011

cinta itu buta . . . . BUKTINYA~



Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian....
hari ne aku ada benda hendak share dengan korang..............

benda ne semua orang akan rasa InsyaAllah kalau dah sampai seru.....
apa benda tuu? aku ne ckap pasal benda-benda ja..... 
haaaa... benda yang aku maksudkan ialah CINTA.....

best x bercinta? mestilah best kan...
terutamanya cinta lepas dah akad nikah tuuu...

CINTA ITU BUTA....

mesti korang dah selalu dengar pasal ne kan?
kat sini aku mau share dengan korang apa buktinya cinta itu buta...

1. tengoklah Tarzan dengan Jane....c Jane tuu sanggup tinggal kt hutan dengan segala binatang-binatang (kawan-kawan Tarzan) semata-mata mau  hidup dengan Tarzan....Cinta laa katakan....dya sanggup pulak tinggalkan kehidupan dya kat bandar semata-mata untuk tinggal dengan Tarzan......
kalau aku laa....aku x taw lah sama ada aku sanggup membahayakan nyawa aku tinggal kat hutan dengan segala macam binatang buas...x berani aku....

 

2. Bukti yang seterusnya.....  tengok cerita Cinderella.... Cinderella ne kesian.... kena buli ja dengan keluarga tiri dya.... tepat jam 12 malam...Cinderella pun cepat-cepat lari lepas menari dengan Putera Raja tuu...sampai tertanggal kasut cik Cinderella tuu.. si Putera Raja tuu pun sanggup  p cari tuan punya kasut yang tertanggal tuu... sanggup kahwin dengan sesiapa yang muat dengan saiz kasut tuu.. walaupun x kenal dengan orang tu... n akhirnya jumpa juga cik Cinderella si tuan punya kasut.... nasib Cinderella tu cantik.... kalaulah ada orang lain yang muat kasut tuu...x ka haru?? eish3...
aku rasa aku x sanggup kahwin dengan orang yang aku x kenal...tapi kalau dah jodoh terima ja la...dengan harapan dya tuu baik..kui3  :3



3. next....hah.. cerita Beauty and The Beast pulak.... sorang Beauty... sorang Beast.. boleh pulak jatuh cinta dengan binatang tuu kan?? dya x nampak ka muka binatang tuu menakutkan... tapi last-last berubah jadi manusia jugak kan binatang tuu.... kalau aku laa... aku maw dekat binatang cam tuu pun seram.... pa lagi maw bercinta dengan binatang cam tu.. Ya Allah... seram banget...



sebenarnya banyak lagi buktii... tapi cukup laa 3 bukti ne aku bagi kat korang..... hehehe :3


psssttt :: kartun semata-mata :p

DIA dan SI DIA


Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian..........

tiba-tiba Yana rasa badan Yana macam lemah semacam ja....
hmmm..kenapa ne? x sihat kaa??

tadi ternampak post DIA... tetiba rasa lemah sikit..
lepas tuu masuk p bilik amik hp... tengok ada missed call pulak dari SI DIA....
then text laa SI DIA ne apsal tetiba missed call malam-malam ne?text punya text..rasa macam makin lemah pulak badan ne baca sms dari SI DIA tu....

DIA dan SI DIA adalah dua orang lelaki yang berbeza....
tapi dua2 lelaki ne pernah singgah di hatiku suatu masa dulu....

terus terang aku katakan yang aku masih ada perasaan kat DIA..
aku x tahu bila perasaan aku kat DIA tu akan hilang......
selama ne pun aku dah cuba buang  DIA dari hati aku...tapi aku x boleh...ataupun mungkin aku x cuba dengan sungguh-sungguh untuk lupakan DIA.....
aku x suka perasaan ne.... aku x suka bila perasaan cemburu yang datang... aku x suka bila aku rindu DIA.... aku x pasti apa perasaan DIA kat aku sekarang... tapi DIA pernah kata tunggu DIA sampai habis belajar... n aku x tahu hendak percaya atau tidak... hati manusia ne boleh berubah...... kalau bukan DIA yang berubah..mungkin aku yang akan berubah...

SI DIA pulak pernah menduduki hatiku sebelum DIA...
namun perasaanku kat SI DIA sekarang ne hanyalah sayang seorang sahabat kepada sahabatnya...
aku x boleh sayang SI DIA lebih daripada sahabat....aku x boleh anggap SI DIA lebih dari seorang teman..... SI DIA pernah buat aku terluka untuk beberapa kali..... n aku dah penat untuk dilukai oleh 
SI DIA lagi....
maafkan aku........... biarlah hubungan kita sebagai sahabat sahaja..... kita masih boleh berhubung melalui sms.. n boleh call bila-bila masa sahaja..n kita boleh jugak berhubung melalui FACEBOOK...
lagi pun aku tengok tadi SI DIA dah active kan balik account SI DIA tu..


# gambar sekadar hiasan

psssstttt :: maaflah sebab terpaksa guna gelaran DIA n SI DIA untuk dua orang lelaki ne :) 
n buat post jiwang laa pulak malam ne..hehehe

sangat-sangat memerlukan bantuan anda~



Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan blogger sekalian...

sebenarnya Yana ada kemusykilan ne.......
x taw macam mana lagi maw buat.....
macam ne.....sebenarnya......Yana ada guna background dari jellypages.com...
pas tuu b'double pulak dengan background dari mycutegraphics.com tuu...
so sekarang Yana x taw macam mana hendak buang background dari Jellypages.com tuu...
takut buang-buang cam tu ja..terbuang pulak widget2 yang dah dibuat tuu....

anyone can help me..please~

Khamis, 8 Disember 2011

Jom beli tudung ramai-ramai sambil menyumbang buat baby RANIA :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat korang-korang sekalian...
'Sharing Is Caring' Sale bermula  hari ini 8 Dec - 12 Dec 2011..
Membeli sambil menyumbang..10% dari harga belian anda (RM27)  akan disumbangkan buat Baby Rania Raihana yang baru selesai menjalani pembedahan Jantung Berlubang di Institut Jantung Negara. Bersamalah kita mendoakan agar Baby Rania kembali sihat & ceria seperti biasa..Amin.. jom..sharing is caring..caring is loving ^_^
show ur love with her..!! :)


kalau ada sesiapa yang bermurah hati hendak membantu....
anda boleh pergi kat LINK NI untuk tengok2 tudung yang mana berminat k??
and kepada sesiapa yang berminat..bg taw jaa k?
bantuan anda sangat laa kami hargai...
terima kasih banyak-banyak :)

Selasa, 6 Disember 2011

dah lama tidak Update blog....


Assalamualaikum dan selamat sejahtera rakan-rakan sekalian...
dah lama tidak mengUpdate blog ne....
bukan apa..almaklumlaaa....musim exam kan...SPM pulak tuuu.....
so rehat-rehat dulu laaa berblogger ne kononnya....
ekseli banyak sangat idea hendak diluahkan kat blog ne.....
mencurah-curah gitu......
tapi Yana lagi suka kalau meluah-luah dengan keadaan yang ada privacy gituu....
barulah laju idea meluncur macam air paip tuu...
tambahan pula....lappy sekarang ne tengah rosak....huuuu....x best sungguh..terpaksa la guna komputer yang susah sikit dapatkan privacy ne.....

so nanti-nantilah mengemas kinikan blog ne...



p/s : Update sikit-sikit ja ne......