Sabtu, 29 Oktober 2011

:: walau hanya seketika

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua....
hari ne....aku suka.....plus ntahlaa...
kenapa?


sebenarnya......tadi aku jumpa dengan dya.......dah lama x jumpa dengan dya.....tahun ne rasanya bru 3x kami jumpa.....lain kan??orang law berkasih selalu jumpa......aku setahun baru 3x???dahsyat2..... tapi aku dengan dya bukanlah sepasang kekasih... kami mungkin berkasih-kasih dalam hati ja...MUNGKIN...ahahahha...entahlaa...
kami berkawan sahaja keh..

tapi...walaupun hanya seketika....ak tetap happy...x laaa happy sangat...
g pon kaki aku tengah sakit...n dya pulak ngantok gara2 x tidor.....sebab dya tunggu adik dya kat terminal dari jam 9 malam n jam 4 pagi baru adik dya sampai....adoyaii...sanggup demi adik dya taw....pas tuu p jesselton point sebab hantar adik dya p feri tuk p labuan.....cian dya....

tapi...thanx to you sebab aku x keluarkan sesen pun..bukan aku bodek dya....tapi dya maw jugak.....
jalan punya jalan punya jalan....dya sempat ambik gambar aku....

psstttt~dah d'edit....

walaupun dya ngantuk.....berat mata.....x mandi....dya maw jugak jalan.....huhuhu...enjoy...best.....tengok laut....aku suka pantaii @ laut.....n aku bercitta-cita untuk honeymoon kat tepi pantai....macam kat cita FULL HOUSE tu..hehehe......romantik gitu..heheh..


n waktu dalam bas.....sempat gak kami tukar-tukar gambar...tp malu laa upload gambar dya.....kami naik bas yang sama sebab konon dya hantar aku sampai rumah....mungkin dya ingat aku x berani naik bas sorang-sorang kot....tapi law setakat balik p rumah aku berani aa....kecuali laa p tempat lain memang aku x berani....
huuuuuuu...rindu that moment :(

n then......balik ja rumah...aku x taw angin apa yang melanda kat aku....
tetiba ja aku selesma....angin laut kot......teruk....sampai mengalir air mata...aku pun x taw aa....x kan lepas aku sodeh pas jumpa dya sampai selesma??bersin pulak tuu balik-balik.....huuuuuuuuuuuuuu~




p/s : peduli laa orang kata aku ''PANDAI'' sebab masih ada hati kat dya...aku pun x taw kenapa aku x leh buang perasaan aku....aku dah try...mungkin aku x try sungguh-sungguh....tu la x maw hilang gak perasaan tuu....n i'm longing for you babe!

Isnin, 24 Oktober 2011

oohh..baru aku taw

assalamualaikum dan selamat sejahtera.....

waktu kat lappy aku menunjukkan waktu sekarang 2.09 a.m.

ekseli...aku ne baru ja beberapa minit melelapkan mata...
tiba-tiba bunyi sesuatu...tet tet..tet tet....
oh..bunyi mesej masuk kat hp rupanya....
eh...dri dya laa....apsal sms pagi-pagi buta ne...
jarang bebenor engko sms.....

sms punya sms... katanya minta tolong something...
then call laa dya..almaklumlaaa...dya masih dalam list BUDDYZ....so free laa kalau call..
peluang ne..long time x dengar suara dya...
pas tu..cakap punya cakap....dya pun bagi taw laa apa benda yang dya minta tolong tuu
small matter....tapi kena tanya kebenaran mama dulu laaa...


bukan hal tu yang mengganggu gugat pikiran ku sekarang ne..
ekseli mengganggu la jugak sikit...

yang palinng mengganggu ne adalah......


-----TOINKKK!-------


ok.....
engkau pun cakap macam ne...macam ne....
engkau kata macam ne..macam ne...

oowwwhh...
macam tuu rupanya...
baru pulak aku taw.....nasiblaaaa....
tapi....


imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou.imissyou..imissyou!

aku masih lalai

assalamualaikum dan selamat sejahtera pembaca2 sekalian...


korang taw x berapa lama lagi peperiksaan SPM??

huh... tinggal 20 hari lagi beb!!!

tapi kenapa aku masih boleh on9??

buka facebook... buka blogger.... 

apa maw jadi dengan aku ne.....

Selasa, 18 Oktober 2011

persoalan???

assalamuaikum dan selamat sejahtera semua....

hari ne aku ada persoalan...

--- apa yang aku rasa eh bila tengok dya macam tuuu?

--- aku masih ada perasaan dekat dya ka?

--- agak-agak aku boleh ka biarkan perasaan ne?

--- aku jeles ka tengok macam tuu??

--- apa perasaan aku kat dya ea??


### aku sendiri x taw macam mana...

### aku sendiri x taw apa jawapannya...


Rabu, 12 Oktober 2011

thnx to u budak kecik~

assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan-kawan...


peperiksaan percubaan untuk SPM baru beberapa minggu  berlalu...
so kami pun dah dapat aa result untuk smua paper tuu kan...
macam ne...
result trial aku sangatlah tidak memberangsangkan...
tapi Alhamdulillah..aku bersyukur kerana dapat markah macam tuu..
cuma kena tingkatkan lagi...


result aku banyak yg turun...
terutamanya.....subjek Bahasa Melayu aku selalu dapat A ja....tapi trial ne...HUH! aku dapat B ja.....turun tuuuu...
subjek Pengajian Keusahawanan pun macam tuuu...sebelum ne selalu dapat A....tapi.........disebabkan kesuntukan masa time jawab paper n plus aku kurang study....pun turun gak p B....kesian cikgu..hampa dya taw...aku pun hampa gak...........
apa lagi heh??
tapi memang banyak aaa turun....hah..ingat2..
Math lagi....dari A p A-...huh..apsal????cuai sangat...
addmath pulak....aku x pernah lulus...bila laa agaknya aku maw lulus ne....tapi cikgu kata kalau SPM betul2..markah 12 dah lulus untuk subjek addmath...so alhamdulillah aku da lepas aa...addmath aku ada peningkatan aaa..beberapa markah lagi maw lulus...tapi tuu pun aku turun dari kelas A p kelas B untuk program kelas anjal addmath..tapi x kesah gak...
orang dah target harap-harap dapat 6A..tp dapat 4A..takpo..takpo..syukur alhamdulillah..
study lagi..usaha lebih lg..ngam2 sebulan lagi SPM...







tapi..................
ada laa sorang budak ne......
fuhhhh..dya sangat-sangatlah menaikkan semangt ku untuk terus berusaha dan berusaha untuk medapatkan keputusan yang lagi baik..
budak kecik ne jugak telah memberi dorongan kepadaku agar menjadi budak rajin...
kerajinan aku datang setelah budak ne memperkecikkan  aku n kawan-kawan aku...
padahal dya x sedar ka badan dya tuu kecik???
dya ne x boleh dapat lebih dari orang lain aaa....terus jadi bangga diri...plus..kata tiyah...dya jadi BODOH SOMBONG..
mentang-mentang result dya meningkat.....dya jadi bodoh sombong sebab time buat soalan akaun yang cikgu bagi tuu...dia lagi rela diam-diam tanpa bertanya...ego sangat......
pas tuu dya cakap pulak macam-macam.....
bertuah punya budak..dya x maw layan aku n kawan-kawan aku pasal aku n tiyah bantah dya cakap dya..ya la...memang aa aku bantah bila dya kata cikgu macam-macam pas tuu maw buat surat komplen p hantar kat ketua bidang laa pasal cikgu suh salin latihan... apa salahnya menyalin.... dari dulu sampai skang ko x penah puas ati dengan cikgu tuu.. asal dya bagi kerja ko memang komplen abis.... cikgu buat tu untuk kebaikan kita jugak.... kalau aku n kawan-kawan aku boleh siapkan n buat kerja tuu kenapa ko x boleh?? ko ja yang x maw usaha untuk siapkan kerja tuu... macam mana ilmu ko tuu maw berkat kalau asyik cakap cikgu macam-macam? kang Allah tarik balik apa yg dah dberi kat ko...ko gak  yg menyesal...


huhu..marah bebenor aku kan?
x da laa.....aku geram jaa...selama ne aku ok dengan kau....
tapi kau pulak p cakap aku macam-macam....pas tu x maw tegur orang pulak tuu..law lebih 3 hari dosa taw..
tapi x pa...aku sentiasa maafkan ko...
aku doakan semoga Allah sedarkan engkau sebelum terlambat...n semoga kau jadi budak yang baik n taw menghormati orang lain :)

p/s : ada hikmah kau buat macam tuu..sekurang-kurangnya kau munculkan semangat n kerajinan aku..thanx budak kecik :D

Isnin, 10 Oktober 2011

thnx to u bro :)

assalamualaikum dan selamat sejahtera..
hari ne lappy kat bilik aku..huh! memang gangguan betol laa bila benda ne ada kat bilik aku..
x tahan aku dya goda-goda aku suh pakai dya..
tambah-tambah lagi bila aku dilanda masalah macam ne....
memang balik-balik laa blog ne jadi mangsa tempat aku mencurah perasaan..

hari ne...aku ada terbaca satu pengakuan dari ko...
berguna jugak aku buat macam tuu..
so aku dapat info yang sangat-sangat berguna untuk aku...
biarpun ia sangat-sangatlah menyakitkan hati.............


hari ne..aku x taw laa apa benda perasaan yang muncul kat hati aku ne...
sakit hati tu memang aa kan?
tapi...aku macam rasa happy...aku suka...
aku suka sebab kawan ko sendiri back up aku tanpa aku sedari......
ecehhh.....biarpun sebenarnya bukan itu yang aku harapkan..
tapi tindakan kawan ko tuu membuatkan aku terharu....
dya 'bom' kau dengan ayat-ayat kau keluarkan sendiri.....


WOW! aku x sangka laa...
terdiam terus kau kan?
terus tak terkata apa-apa kan?


tapi aku sayang kat kawan ko tuu..ko taw x?
biarpun dya x taw aku sayang kat dya aku x kesah..
sebab selama ne dya yang bagi aku semangat pasal pelajaran..
ko????menjatuhkan aku ada laa.......

eksperimen

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...
assalamualaikum dan selamat sejahtera....
beberapa hari ne..aku ada buat satu eksperimen laa....


eksperimen yang biasa-biasa ja pon...
hal kecik ja pon..

Aim : untuk mengkaji sama ada dia ingat kat aku atau tidak..
Hypothesis : jika dia ada belikan untuk aku, maka dia ingat kat aku laa tu...
Variable :
a) constant : aku a.k.a. dk nurizyana bt parmin
b) manipulated : janji-janji dya..
c) responds : inagatan dya kat aku..

Material : hanya sedikit ingatan...
Procedure : 
1. dya tanya kat aku...aku maw kirim sesuatu atau x...
2. aku pun jawab laa dengan penuh semangat..MAWWW!!!! feveret aku tuu..syapa maw lepas peluang kan?
3. dya kata....ok....nanti dya p....dya belikan laa aku feveret aku tu....
4. dya kata tunggu ja laa..
5. aku pon balas..ya laaa tuu..entah ada entah x...
6. dya pon balas balik " orang kata orang buat bha..haha"
7. dya dah p tempat tuu..
8. dya dah blik dari tmpat tuu...



Observation : dya x da contact aku pon....dya block aku lagi dari fb dya.......
Analysis : so dya memang x ingat aku laaa...
Conclusion : aku x kisah pon dya ada belikan atau x....sebab aku saja maw uji dya...sebab aku sendiri pun boleh beli barang tuu....aku cuma maw taw dya ingat aku or tidak..
Discussion : lain kali korang jangan janji kalau korang rasa korang x mampu untuk tunaikan janji korang tuu... kata laa INSYAALLAH....sebab dah macam-macam dya janji...n aku memang x suka orang yang janji-janji ne..kecuali untuk beberapa perkara....


p/s : last2 aku makan hati berulam jantung..

Sabtu, 8 Oktober 2011

entah

assalamualaikum dan selamat sejahtera anda sekalian.......
hari ne aku rasa banyak sangat maw cita kat blog ne.....................
tapi...mood untk mengarang x da pula...
plus....x biasa laa mengarang kat ruang tamu ne...
kang best2 mengarang layan2 jiwang...orang belakang nampak pulak...
x pa laaaaaaaa........nanti laaa aku karang-karang apa yang hendak aku karangkan...
-------tuuuuutttt---------

Khamis, 6 Oktober 2011

cinta 'munyit'

assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera...
hari ne aku maw cita pasal perasaan aku laa..
dah lama aku x macam ne....

aku sebenarnya x da laa bercinta....
tapi aku pernah laaa bercinta sebelum ne......

aku x sangka pulak aku bercinta dengan 'munyit'
ya laaa..dah nama pun 'cinta munyit' kan..
mula2 aku ingat aku ne bercinta dengan orang...
tapi bila dya hurt my heart...dya jadi 'munyit' pulak....


bila aku tengok muka monkey kat atas ne macam x sampai hati pulak aku gelar kau 'munyit'...
sebab kau lagi kacak dari monyet ne..
bukan laa tujuan aku maw menggelar engkau monyet...
tapi contoh ja tuu.. jangan marah ea cik abang..

dah puas merepek....

hari ne....
first time aku rasa aku maw nanes pasal aku teringatkan orang..
memang aaa aku selalu ingat kat orang ne...
tapi mungkin hari ne aku penat..pas tu aku sedeyh tengok dya buat aku macam tuu...



tapi tadi......
aku x tahan sangat...
so aku pun pikir aa maw luah kat syapa...
pas tu aku pun terpikir kat abang aku.....
dya pnh kata... 'klaw ada problem..bg taw ja dgn abg'
so tadi aku terfikir laa hendak sms dya..

sms punya sms.....
ternyatalah....
aku sayang sangat kat abang aku tuu....
sebab dya layan aku...
dari dulu sampai sekarang dya sentiasa ada untuk dengar masalah aku...
memang aku sayang dya sangat-sangat laa...
biarpun dya bukan abang kandung aku...
tapi aku dah anggap dya macam abang aku sendiri....
dya selalu buat aku n mama ketawa....



bila aku ada masalah dya x kesah pun luangkan masa untuk aku...
bila aku luah ja masalah aku kat dya....
terus dya nasihat macam2....
aku x kesah pun nasihat tuu...
tapi dya berjaya buat aku senyum.....
thanx too abang ku............


p/s : aku malas sebenarnya layan perasaan macam ne..tambah2 lagi time dekat2 spm ne....penat aaaa layan benda ne....korang doakan laa supaya aku tabah dalam menghadapi kehidupan n ujian dr Allah ya... :)



Sabtu, 1 Oktober 2011

hah? heh? huh!

Assalamualaikum w.b.t. dan selamat sejahtera kawan-kawan.....
hari ne bersamaan 01 Oktober 2011...........................
kenapa dengan hari ne???
sebenarnya...... something yang sangat menyakitkan hatiku telah berlaku............




ONCE MORE!


Mula-mula ::
hah???
biar betul???? oooo....x pa laa...mungkin dia malas dah..... 
mungkin dia maw buat yang baru...... biarlah......


Selepas itu ::
heh??
apsal?? apsal masih wujud??? kenapa kat sini ada?
kat sini pun ada gak.......kenapa kat sana x da??
banyaknya persoalan yang muncul...
tapi jawapan x jumpa2 pulak...






Akhirnya ::
HUH!!
baru aku paham.... patut laaa aku pelik.... rupanya sekali lagi kau buat benda yang sama dengan yang hari tuu....  x sangka.... tapi.... aku minta maaf sangat-sangat kat kau....... aku x pernah anggap kau musuh aku... aku sayang kau sebagai kawan aku......... semua kawan-kawan aku pun aku sayang................. tapi x sangka pulak sampai macam tu sekali kau buat kat aku..... 






apa pun yang jadi.......... aku x pernah b'dendam dengan kau....
aku sentiasa maafkan kau.... tapi mungkin lepas ne ada jurang lagi kot.... sebab ne dah yang kali ke-2 ko buat macam ne lepas aku sound hari tu..pas ne malas lah maw sound-sound lagi.. ingatkan dah insaf..... rupanya....... nasib baik aku sediakan payung sebelum hujan........






p/s : kepada anda di sana tuu... tolonglah jangan sakitkan hati kawan anda..... sebab nanti bila dia sakit hati kita x taw kita sempat or x minta maaf dengan dia...