Khamis, 29 September 2011

MEMBAIKPULIHBLOG

assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan2...

aku cuma maw bagi taw...

- SEDANG MEMBAIK PULIH BLOG -

jadi maaflaa kalau kamu tengok blog aku serabut aaa...

serius!

aku menyesal gatal tangan p ubah2....
banyakkan kerja aku jaa = ='



berkawan-kawan :)

Assalamualaikum w.b.t. rakan-rakan sekalian...n salam sejahtera juga la...
semoga korang dalam keadaan sihat- ja laa kan??
entri aku kali ne.....aku maw cakap pasal topik yang hampir sama dengan topik aku yang sebelum ne...tapi ne pendapat aku laa....lain orang lain pendapat kan?






ermmm..macam ne...aku pernah kata...kawan lagi baik kan???




ok...once kita dah luahkan perasaan dekat kawan kita tuu....
saat tuu macam dah ada sedikit kelainan di hati kita...
x macam sebelum ne.... before kita luahkan perasaan kita kat c kawan tuu... kita selalu gurau-gurau dengan dia....happy gituu.... kalau bawa jalan-jalan hujung minggu pun ok ja kan?






tapi....
bila kita dah luahkan perasaan kat kawan kita tuu...
dah start laa malu-malu miawww gituuu... tegur-tegur pun macam malu-malu.... macam ada sedikit jurang laa... korang x rasa macam tuu kaa?






tapi lagii....
kalau orang tuu kawan kita tu pun suka juga kat kita...
tuu lain cerita laa kan??
aku maksudkan sekarang ne yang suka/sayang/cinta/minat bertepuk sebelah tangan gitu...






dah laa...penat pulak aku maw hurai-hurai...
sekarang aku maw cita situasi aku pulak...




sekarang...aku ada beberapa orang kawan laa...
aku ne maw dikatakan sombong... entahlaa... aku kurang layan kalau orang yang suka kacau-kacau orang ne... plus aku ne pemalu laa katakan..heheh
jadi dengan itu... aku ne x la ramai kawan sangat.... kawan gitu-gitu ramai laa..


pas tuu..ada laaa beberapa orang kawan aku ne.... kenal-kenal gitu ja la...
dia luahkan perasaan kat aku... apa yang aku perlu lakukan???
dengan itu aku meminta maaf dan memberi sedikit nasihat kat dya...
lepas tuu pulak.... bila aku dah x terima dia.... terus dia jadi sombong gitu laa.... untuk apa dya kawan dengan aku sebenarnya??? kalau betul dya sayang aku macam dya cakap tuu.. mesti dya sayang dengan persahabatan yang ada kan?? 


lepas tuu pulak...
aku ada gak  kawan... yang pernah menetap sekejap di hati aku ne....
sebelum tuu.. kami kawan laa macam biasa... tapi bila dah becerai-berai gitu..... terus dya putuskan silaturrahim...selamat tinggal.. x maw contact lg....... kesian betul... hahh??kan ka hilang sorang kawan?? kan? kan?? tapi alhamdulillah sekarang kawan balik la...cuma macam ada jurang-jurang sikit.... tapi aku sayang kawan-kawan aku taw... heheheeh






p/s : kalau ada kawan tuu..korang jangan sia2kan kawan korang taw.... kalaw kawan tuu biarlaa ikhlas... :)

Sabtu, 24 September 2011

macam mana maw menghadapinya??

assalamualaikum w.b.t....dan selamat sejahtera kawan2....
entri kali ne bertajuk "MACAM MANA MAW MENGHADAPINYA?"
menghadapi? menghadapi apa? apa yang maw dihadap ne? kehadapan syapa?
menghadap pc? mengahadap hantu? menghadap orang? 
huh! saspen tooll laa...
eh?? saspen ka?
x laa..aku x pndai wat cita seram2 saspen2 ne...




macam ne sebenar-benarnya.....
macam mana maw menghadapi situasi yg macam ne? 


kita ada orang kawan..
pas tuuu....entah 1 fine day or 1 bad day...
kawan kita tuu kata dia suka kat kita..entah serius ka x...
dia luahkan perasaan laa konon..........


jawapannya memang aa REJECT or ACCEPT or IGNORE terus  kan?

orang kata.....
kalau kita x suka kita REJECT...
kalau kita pun ada hati utk bercinta dengan dia kita ACCEPT..
kalau kita malas mau layan kita IGNORE....


ok...
kita x mau laa lukakan hati kawan kita kan?
kita pun sayang kat kawan kita kan?


pendapat aku laa...
berkawan kan lagi best dari bercinta...

bercinta tuu memang aa best gak...
ada orang care kat kita..
tuu aku x nafikan laa jugak...

tapi......tapi...tapi....
kalau kita bercinta.......kekal kah hubungan tuu?
kalau kekal alhamdulillah.....
tapi kalau x kekal x ka frust sampai tonggeng2???
i cant live w/out u laa...
i wanna die w/out u in my live laa...
tapi hidup jugak......


pas tuu bila dah gaduh2....x maw bertegur...ego...padahal dalam hati....."tegur laa aku..tegurlaa lagi"
dah break semua tuu...x mau kawan...PUTUS..
x ka dapat dosa free memutuskan silaturrahim??
pas tuuu..bila dah break..bila jumpa langsung x bertegur sapa...jeling-menjeling ada laa....


then...
kawan pulak......
entah camana maw komen...
tapi kawan lagi better laa...
sebab...
aku rasa baik korang pikir sendiri la....



Sabtu, 17 September 2011

luahan perasaan melalui lagu............


assalamualaikum semua...........n salam sejahtera semua.........
entri kali ne..........aku maw share benda lain laa pulak...
iaitu luahan perasaan melalui lagu dari GEISHA....yg btajuk CINTA DAN BENCI....
aku rasa lagu ne 100% ngam sangat...
dan sangat2 ngam.....................................



bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga

tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, tak pernah merindu

reff:
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa
apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi
tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

repeat reff

woo ooo ku sakit karenamu
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci
sungguh aku tak bisa membenci dirimu
sesungguhnya aku tak mampu
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci ooo
cinta dan benci ooo yang ku rasa




Jumaat, 9 September 2011

kegilaankuh dengan c MERAH................

assalamualaikum w.b.t. dan selamat sejahtera wahai rakan-rakan sekalian............
hari ne.............aku maw share la...................
aku x sangka......bahawa aku telampau gila2 dengan merah2 ne........


sebelum ne aku minat gitu2 ja.........
tapi...............fuhhhhhhhhhh...
banyak sangat barang aku kaler merah...........
dan ini menyebabkan cintaku pada merah semakin hari semakin bertambah...
aku setia dari dulu sampai sekarang.........................since darjah dua lagi taw......


al-kisahnya...................


time tuu aku kecik lagi.....darjah dua........pikiran pun masih budak2....haha
macam ne.....ada laaa budak laki ne...aku suka kat dia..........
tup tup dia pun suka kat aku gak.........
budak ne selalu pakai baju kaler merah...........jadi dengan itu aku telah membuat kesimpulan yang budak ne suka merah.....
so semenjak tuu laa aku paksa diri aku suka kaler merah.......hahaha..punya laa kan???entah apa aku pikir time tuu...



time tu aku ingat lagi aku suka kaler biru....semua pun biru...sampai ummi aku belikan aku n adik aku baju....adik aku dapat kaler biru n aku dapat kaler merah.....sanggup aku p tukar dengan dia walaupun baju tuu kecik....tapi syukurlaaa x jadi tukar kan...so merah tuu jadi milik aku sampai sekarang.......




lepas tuuu...time majlis khatam al-Quran........
aku x ingat laa  time tuu umur aku berapa....macam  tadika gitu laa....aku n kazen aku ne kira rapat jugak lah zaman muda2 dulu...kami berdua ne dapat anugerah laa kan...anugerah kanak-kanak terbaik n kehadiran terbaik kanak-kanak laa..........
so waktu tuu....kazen aku dapat sejadah kaler hijau......aku pulak dapat kaler merah.....punya laaa aku frust sangat2 sebab aku minta tukar dengan dia..dia x maw.....sampai macam tu sekali aku x suka dengan kaler merah tuu kan.....
tapi alhamdulillah sampai sekarang aku masih setia pakai sejadah tuuu  :)



tapi...tapi...tapi.........
ada lagi musim AF dulu kan.................
aku minat kat artis ne...adam tuuu...
dulu laa..........sekarang...aku x taw kenapa aku x minat kat dia...
hahahah..dulu aku minat gila-gila kat dia ne.......
so...dia kan suka kaler merah...
hah...mula la aku menggedik p suka kaler merah jugak.........
ikut-ikut kunun kan.......


pas tuuuuu setart dari semua itu laaaaaa.......
sampai sekarang aku gila-gila sangat dengan kaler ne......
buruk betul laa perangai aku dulu tuu kan??
hehehe

tapi kan.........
aku sedikit heran laaaaaaaaaaa.............heran juga laa........
kenapa sampai sekarang..........orang yang aku suka tuuuuuuu..pun suka kat kaler merah?????n aku sangat suka bila diorang bagi2 aku barang yang berwarna merah....hehehe

p/s : aku merepek ja laaaa... :3