Ahad, 26 Jun 2011

new face of mine

assalamualaikum.....
hari tu laaaa kan..mgu lepas laa.pada tanggal 19 jun 2011 laaa kan...aku ada p check mata...
check kerabunan mata bha..........n rupa2nya didapati aku mempunyai kerabunan....
dan saat itu jugak aku dibuatkan spek mata....aku malas sebenarnya maw pakai spek mata ne.........
tapi bapa aku p wat untuk aku n adik aku terus.....adeyhh....dah orang kedai tu kat mata kami dah teruk..my papa pun buat laaa spek untuk kami....
fuuhh...aku pun pikiaq laaa....amacam laaaa muka aku lepas pakai this spek mata.....
n pilih punya p[ilih...aku telah memilih spek mata yang berkaler merah..iaitu my kegemaran kaler.....
hehehe

pada hari kemarin pulak....iaitu 25 jun 2011 laa...
kami p balik laaa kedai tu untuk amik spek2 mata kami laa kan...
dah siap......
so inilah wajah baruku dengan memakai spek mata....



pelik kan?hahahahhahahaha..
pada mulanya...iaitu semalam laaaa...
boleh mabuk aku pakai benda ne......pening sangat sampai selera makan pun xdak...
tapi alhamdulillah hari aku pakai dah ok sikit la.....

Khamis, 23 Jun 2011

SUNGGUH SOMBONG!

weh....
assalamualaikum laaa...

aku maw citer nee...

ceciterr....ceciter......

begini sebenar-benarnya....
weyh....apsal engkao sombong sangat dengan aku?
alalaaaa...aku tumbuk kang bisu terus....
haaaaaaaa.....
maw kena tumbuk ka?
x maw kan?
law maw boleh gak aku bagi sejibik dua jibik penumbuk manjerrr aku ne kat kau....
haaaaaaaaaaa....
baru engkau tahu!
geram sangat taw.....



haaaa.....
tengok tuh! sakit x? sakit kan kena tumbuk cam 2....
aku tengah membayangkan aku sedang tumbuk engkau ya manusia!
MUAHAHAAHAHAHAHHAH (ketawa jahat)

tu la pasal....
sombong sangat kat aku...
kita jadi hamba Allah ne jangan laa sombong-sombong...
kata kawan......ek elehh....
kawan apa macam tuh...
aku sms pun langsung x reply...
kepala hotak ko laaaa kawan....
eeeiiii............
aku geram ne......geram tahap GABAN beb!
hmmmmmmmm...............
x suka! x suka! x suka!

aku bingung kembali..
apsal ko sombong bebenorrr?
aku xdak laaa maw ngorat2 ko...
sikit tu ada laaa...
hahaha..
tapi ko jangan perasan pulak....
perasan kang mengembang pulak....

nasib aku dah jadik gud girl k..
gud girl x naness....
dulu gud girl mmg manja....
tapi skrg gud girl dah tabah...dah kuat...dah x mcm dulu lagi....


p/s: i'm sorry for penggunaan ayat yg kasar n mintak pujik :P


homeWork

assalamualaikum...........

kemarin.....cikgu ada bagi tugasan....
iaitu.............................
KARANGAN  1MALAYSIA..
macam-macam laa skrg ne kan...
smua pun 1 Malaysia...
laptop 1Malaysia laa...baju 1 Malaysia laa...n watever ever laaa 1 Malaysia...
semangat 1 Malaysia laa katakan



adess...
sesungguhnya aku malas laaa maw wat...
tapi apakan dayaku..aku hanya la muridmu ya guruku..............
karangan aku bukan power pown...
apabila aku wat karangan tuu...
aku harap karangan aku jadi better better laa....
A+ gtu dlm SPM taon ne...InsyaAllah....

n plus plus lg....
law ada rezeki...mnataw laa ble menang RM3000 ka.....x pn...RM1000 pown cukuplaa...hehe...
berangan pulak :p

:)

Rabu, 22 Jun 2011

weirD

assalamualaikum w.b.t.

hmmm....hari ne aku x banyak maw cita laaa....cuma aku telah merasakan sesuatu yang pelik dan sangat pelik berlaku kepadaku....
kenapa aku boleh jadik macam tu?
adakah ini disebabkan........................entahlaaa....
tapi aku x suka laaa... aku maw jadik normal........
apsal aku boleh terfikir macam tu kat kawan aku sendiri....?
mungkin perangai dya pun adalah salah satu penyebab aku jadik macam tu kowt...
kali laa....

hmmmmmmmm....mungkin jugak salah satu penyebabnya ialah.........
perasaan rindu yang gilak-gilak yang mendatang...HUH...
sampai bila perasaan tu terus bersarang kat hati aku ne aku pun x taw la.....

bLaaa..Blaaa...blAAaaa

Selasa, 21 Jun 2011

inside my heart

assalamualaikum readers.....
hmmm
today...
is the day....
that day...
i want to share....
something with reader2 sekalian......

sebenarnya......
aku malas hendak menyimpan perasaan ne....tapi aku ndak taw laa....kenapa?perasaan ini terus berada melekat di lubuk hatiku ini..... ibarat di 'gam gajah' kan.... u know gam gajah kan? susah maw tanggal but akan tanggal juga law kita berusaha dan terus dan terus lagi dan terus menerus berterusan untuk menanggalkannya....
begitu laa aku mengibaratkan perasaan ini.....


aku ne malar cakap perasaan kan? yaaa lorh..... da namanya laman web ne tempat aku men'share'kan perasaan ku yang sangat-angatlah sukar untuk ditanggalkan ini...... sampai bila? daku sendiri tidak tahu... orang kata 'PANDAI' laaa ko ne simpan perasaan tuu walaupun begitu begini.....
haaaaaaaa....memang pun...setakat ne tak dak orang cakap lagi laa..... tapi aku pandai-pandai laaa sedar sendiri kan......

walaupu aku sebenarnya dah penat untuk menyimpan perasaan ini.....
adakah aku sorang jaa yg rasa 'benda' ne? law ya... cian de lorh.... padahal dya yg beria-ria dulu kan....


just wait and see  laaa kan....
aku maw tengok apa akan jadik lepas SPM nanti...
adakah dia akan melakukan apa yang dikatakannya pada tempoh bulan-bulan....


Sabtu, 11 Jun 2011

kerJa..kerJaa...and worKing....

assalamualaikum n salam sejahtera..... :)
hari ne...aku maw share tentang pengalamanku bekerja....
bekerja.....bekerja...n bekerja...
cari duit...cari duit n cari duit...

x sedar sedar lagi aku ne...
SPM berapa bulan seja lagi...
tapi boleh2 lagi aku p kerja carik duit.....
kenapa lah begini......
aku kerja kt banQuet kat sana 2...

ok...
hari ne function dya yg motor2 besar HARLEY ka nama dya dr seluruh negara....
ngam2 aku n adik aku terkena guest yg dari brunei ok laa kunun...
sekali...
adedeyh...geteknya bukan alang2...
nasib no touch2...
kalau dya touch2...
haaaaa....nak kena tumbuk?kang bisu....
tapi aku x suka laaaaa..
diorang p amik gambr aku senyap-senyap....
aku rasa penampilan aku biasa ja...

haaa....besa jaa kan...

ada yang lagi lawa yang lagi seksi yang lagi cun melecun dari aku diorang x kacau pulak...


haa...tp ne gambar minggu lepas2 laaaa..

adedeyh.....
ada yang siap maw bawak p brunei lagi......
mintak mahap laaaaaa pcik2...
belum kawen konon..agak2 laa...
entah2 bini korang betimbum d umah...
anak pun macam keluarga 69 kali sudah aa.....


helLo.....
aku masih sekolah la....
still 17 ok.....
belum ready maw kawen2.....
ko bagi sejuta pon aku x hengen laaa....
aiseh..kalau ko bg laa.....
perasan....

Jumaat, 10 Jun 2011

beberapa jam sahaja lagi.....

assalamualaikum kepada reader2 ku......
hari ne aku ingin memberitahu dan berkongsi dengan anda semua....
bahawa....mengikut jam Likas, Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.....
hanya tinggal beberapa jam sahaja lagi cuti sekolah akan tamat...
ini bermakna....beberapa jam sahaja lagi kami akan memulakan hari persekolahan.......
ooouuuuuhhhh.....boleh tidak kah aku menambah cutiku..
kerana aku sangat sungguh malas.....
kenapakah perasaan malas ini sering menggangu kehidupan seharianku?

ssyyuhhhhhhhh! syyuuuhhhhhhhhh!
go! go! go away! stay away from my life!
mmmmmmmmmmm........
sangat-sangatlah malas....

malas ne adalah sejenis perasaan yang.......
sangat-sangatlah tidak disukai oleh segenap masyarakat...
tetapi malas ini sering dipelihara oleh sekalian2 umat manusia...
syapa yang tarak perasaan malas angkat tangan!!
tipu laa....
mesti semua orang ada perasaan malas kan...
kalau x selalu pun mesti kadang-kala muncul jugak perasaan yang sangat tidak diundang tuh kan?


persoalannya??
bagaimanakah kita hendak mengusir perasaan malas tersebut?
siapakah yang mempunyai jawapannya?
cua dulu bagi aku tips waaa....
malas ku memelihara perasaan yang sangatlah tidak sihat dan tidak baik ini.....


boleh-boleh perasaan ini muncul dikala aku bakal menghadapi peperiksaan besar SPM...
huhhh! sangat-sangatlah tidak menyukainya u know!





ketaGihan..

assalamualaikum...

hai blogger...
aku borink sangat......
aku malas sangat...
apsal malas aku ne datang?
cuti dah maw abess daa.....

xtually....
bukan ne yang aku maw share.....
aku sebenarnya sedang merindui seseorang......
entah kenapa aku asyik rindu dya....
bida betul laaa perasaan ne..
malas aku kalau perasaan ne muncul

aku sangatlah tidak menyukainya.....
kenapa kau selalu datang dan susah maw pergi wahai perasaan?
sampai bila aku harus macam ne?
aku penat laa simpan perasaan macam ne....
aku law boleh x maw laa perasaan ne muncul lagi.....

macam mana aku maw buang perasaan ne ea?
sangatlah tidak menyukai apabila ia datang menggangu kehidupanku...
kerana apabila perasaan ini muncul...
aku akan menjadi malas-malas dan tidak bermood sedikit...
ada tips kah bagaimana hendak menghalang perasaan ini daripada muncul kembali?
ne laaa kalau darah muda ne...
suka sangat simpan perasaan macam ne...

xtually kan....
bila kita sudah pernah terjebak dengan perasaan-perasaan mengarut ne...
kita susah maw hilangkannya..
tapi memang laaa ada cara untk megelakkan diri daripada terus terjebak...
cuma perlu usaha lebih sikit..

ibarat....
apaila merokok laaa kan...
kalaw sudah ketagih dengan rokok...
buka senang maw berhenti daripada merokok ne...
gila apa??! maw mati orang yang merokok 2 kalaw diorang berhenti..
kecuali kalaw diorang betul2 nekad n tabah maw berhenti....
macam orang2 sekelilingku.....
cakap jak maw berhenti merokok tapi malar merokok....
tambah lagi dengan shisha [betul ka aku eja 2?]
naaa...bepenyakit laa x lama....
haaaa...
tu cerita pasal rokok...

iklan sikit k..


ok2..
sambung balik....
aku ne sebenarnya....
malas bha maw terlibat dengan perasaan mengarut ne...
tapi aku pun x taw laa macam mana aku maw mengelakkan diri..
x laa pandai serik-serik...

kalaw boleh aku maw cepat abis sekolah...
aku x sabar maw hadapi kehidupan akan datang yang akan jadik lebih mencabar kata orang...
hmmmmmmm.....
sesungguhnya kesabaran itu separuh daripada iman...




p/s : aku tambah sikit......
aku rindu engkau wahai hamba Allah yang berada nun jauh di sana.....
aku harap perasaan ini akan hilang As Soon As Possible!
bye2 my perasaan........