Sabtu, 28 Mei 2011

i'lL be waitiNg

today......
hari ne.......................
aku tgh mnggu s'suatu......
tapi ntahlaaa law aku tunggu tu ada or tiada............
law tiada bermakna...................
hmmmmmmmmmmmmmmm.........
kena tunggu lagi la.............
apa benda aku maw cakap ne nanti?
aku lupa suda...
hilang sudah ayat-ayat yang aku karang...........
hilang sudah segala kemarahan ku........
yang tinggal cuma kesedihanku..............
cam mana aku maw cakap nanti....
tapi benda ne belum pasti lagi...
bua apa aku sebok-sebok maw menyemakkan kepala aku fikir benda ne?
tapi aku x taw....
aku terfikir juga....
sudahla...
law boleh hilang benda ne dari kepala aku...hilangkan laa....
malas aku selalu sangat aku pikir benda ne...................................

Jumaat, 27 Mei 2011

darah!!!!

darahHHH!!!! darah!!!!




owh no!!!!

darah???alamak....

apa 2 darah?






Darah manusia adalah cecair tisu; fungsi utamanya adalah mengangkut oksigen diperlukan untuk hidupDarah

  juga membekalkan tisu dengan zat, menyingkir bahan kumuhan, dan mengandungi pelbagai bahan sistem 

imunisasi bertujuan mempertahankan badan dari jangkitan kuman. Hormon endokrin juga diedarkan melalui 

darah. diseluruh tubuh.
Darah manusia berwarna merah, antara merah terang apabila di oksigen kepada merah tua apabila tiada 

oksigen. Warnanya disebabkan oleh hemoglobin, protein pernafasan (respiratory protein) yang mempunyai 

besi dalam bentuk heme, tempat oksigen bergabung.
 
Darah beredar dalam saluran darah dan dikitarkan oleh jantung, pam otot. Darah melalui paru-paru untuk 

dioksigenkan, dan dikitarkan seluruh tubuh oleh salur arteri. Darah mengedarkan oksigen keseluruh badan 

melalui saluran halus darah yang dipanggil kapillari. Darah kemudian kembali ke jantung melalui vein.
Lihat sistem kitaran untuk gambaran terperinci mengenai kitaran ini.
Darah juga mengangkut bahan kumuhan metabolik, dadah dan bahan kimia asing kepada hati untuk diuraikan 
dan kepada buah pinggang untuk disingkirkan sebagai air kencing.








aku paling x suka darah...
asal nampak darah ja...pening...pas 2 maw muntah.....
biarpun luka kecik ja...da menangis macam budak kecik.....
x caya?tanya my friend c NURUL SYAFIRA BINTI NURI ataupun ne haa blog dya... http://mylifefieyra.blogspot.com/  
biasalah...pada zaman yang semakin canggih dan moden ne....masing dah ada facebook laa..blogger laaa..twitter laa n sooOo on~ dya sllu tgk aku macam 2..kan fira?



aku pn x taw laaa.....maw cakap fobia x taw laa pulak..
mama aku bilang dari kecik asal nampak darah  ja menangis......
kenapa tu?









apsal citaa pasal darah-darah ne?





begini bha crita dya........

1. kepala aku bdarah
  kenapa bdarah?
 ★ semalam bha....gatal bha tangan ne...............p cabut-cabut rambut..setelah siok-siok mencabut rambut.....
tiba-tiba...............aaahhhhhh!!!!darah!!!!!sakit siot.......mama aku blg aku ada pnyakit kulit kali....hah?kapan sih?tba2 sja ne....














2.lidah aku tiba-tiba lagi bdarah...
kenapa bdarah?

aku pn x taw laa knpa tiba-tiba keluar darah....bida rasa dya taw ka?sakit lagi 2...





x taw laa pa jadi kat aku...bpnyakit kali aaaa?eh..na'uzubillah.....jgn2...aku harap aku sihat-sihat ja....bgtu jg dengan orang2 yg aku syang2....
 

Khamis, 26 Mei 2011

1 fine day~

1 fine day?
bila 2?
bila maw tiba 1 fine day 2?
aku maw taw gak....
tapi bila?
sampai bila maw macam ne?


bila 1 fine day tu maw muncul?
bila 1 fine day tu maw tiba?
bila 1 fine day tu maw datang?

1 fine day~

Rabu, 25 Mei 2011

guru pOnya hari2

hari ne..................
hari rabu laa kan......................
esok pulak hari khamis..........................
ada apa dengan hari khamis 2???
hmmmm...ekseli..........esok ada sambutan hari guru peringkat Sekolah Menengak Teknik Likas...........
so....SELAMAT HARI GURU laaa kepada ckgu2...............

ne laa guru2 ku tahun ne...
1. ckgu Suhaila...[addmath a.k.a. guru kelasku]
2.cgu Hindon.....[bm]
3.ckgu Kala...[bi]
4.ckgu Sabariah...[math]
5.Cgu Emy..[pku]
6.ckgu Nurul....[akaun]
7.ckgu Irda....[eko]
8.ckgu Chiew..[sains]
9.uztazah noraini..[agama]
10.cgu yazid...[sivik n pJ]
11.ayah aku~~~>cgu Syukri [mentor]


ne pulak ckgu2 thn lpas...
1.cgu nazri...[math a.k.a. guru klas kami]
2.cgu Hindon..[bm]
3.cgu florah..[bi]
4.guru zulhairi...[addmath]
5.cgu emy...[pku]
6.cgu nurul...[akaun]
7.cgu prescilla...cgu chong....cgu irda..[eko]
8.cgu wan sukina..[sains]
9.uztazah hanum....[agma]
10.cgu yazid..[pJ]
11.cgu norlela n cgu kala...[sivik]

TERIMA KASIH cgu2 ku kerana telah memberi kami ilmu....
n mendidik kami...............jadi orang yang berilmu..n sebb cgu2 laa ilmu kami semakin bertambah n bertambah.....


tapi.....sebenarnya,........
bukan ini yang aku maw share.............
ekseli.....esok aku jadi MC untuk hari guru.........
aku x taw laa mcm mna maw jadi MC untuk acara macam ne......
macam mana aku maw buat majlis 2 happening?
dah laa aku ne jenis yang x berapa banyak maw becakap...
jenis yang diam-diam gituuu...
ntahlaaa pa nak jadi esok ne....
runsing.....pusing...riau..resah..gelisah.....aku pikiaQ pasal ne......

harap-harap menjadi laaaaaa acara 2 esok ea..
takot pulaQ aku....

hemmmm....
GOOD LUCK yana :D
kope dapat buat yang terbaik laa esok :D

Selasa, 24 Mei 2011

kesedihanQue :'(

huaaaaaaaaaa...........
aku maw menangis ne...................
menangis...........................banyak sangat yang aku pendam ne.........
selama ne aku tahan jaa.....
tapi hari ne aku x taw kenapa aku touching sangat x dapat tahan perasaan aku yang selama ne aku cuba tahan..........
mungkin dah sampai kemuncaknya kot?

teda guna aku menangis sebenarnya............
aku bukan maw menangis bha...
aku cuma tersentuh ja..ntah laa kenapa.......
aku x taw bha apa sekarang ne..............

aku dah usaha bha....aku dah try..........aku dah cuba................
hmmmmmmmmmmm..........
tapi x pa laaa....apa-apa pun aku kena terima juga kan?
tabah ja laaa kan? kita tengok laaa lagi apa  yang akan jadi selepas ne pulak kan.......


:'(


I need SomeOne to share with~



woooaaaa

haii........
assalamualaikum w.b.t...


fuyoooooooOOOO

punya lama aku x on9......maw berkurun lama abad-abad tahun wOoaaahh.......
waaaa.... i mishhh yoouuuuu so much muchhyyy mucchhyyyy MUCH...


hahahahaha...



since long time aku x menjalankan sesi luah meluah perasaan ne kan?
fuuhh..banyak sangat yang terbuku di hatiku ini yang sudah tidak tertahan lagi untuk dikeluarkan dan diluahkan.....
huaaaaaaaaaaaa...
sampai hendak terkeluar air mata ku ini kerana telah bebrapa hari memendam perasaan...


cuz...
aku ne bukan suka sangat meluah kat orang...
sebab nanti orang akan bosan dengar cerita kita.....
nanti orang bilang "balik-balik meluah perasaan seja c anu binti c anu ne..balik-balik cerita yangsama sejaa dya cerita...busansudah aku mendengar...." begitu la imaginasiku...
ngeeeeeee~
x sabar rasanya aku maw melakukan sesi meluah ne..........



itu saje yang aku maw bagi taw =p

Khamis, 19 Mei 2011

bilang macik tuu....

bilang 2 macik...macik kat tv 2.....macik apa ntah apa nama dya...macik dalam citaa Nora Elena..........TV3 bha...taw x?x bha kamu taw kan?tuu laa kamu x tengok...



SI MACIK ::  " kiter kena kawen dengan orang yang sayang kita...bukan dengan orang yang kita sayang"

kan?
kan? betul jugak tuu....

sebab:
pendapat aku laaa..........


1. orang yang kita telampau sayang ne...belum tentu sayang kat kita kan?

2. orang yang sayang kat kita..memang dya sayang laaa 2....

3. kadang-kadang bila kita bagi taw orang yang kita sayang orang tu... orang tu mungkin akan cakap yang dia juga sayangkan tapi sebenarnya sikit jak sayang dya 2...x macam kita yang lebih-lebih ne..konon laa...

4. orang yang kita sayang tuu....aku pun x taw apa lagi maw cakap...

ngehehehehehehehhe  c(:

SUKA SAYA SAMA KAU

SAYA SUKA KAU....
KAU..
SAMA KAU...
mmmmmm...syapa lagi haaa?



haaaaaa!!!
KAU jugak..
SAYA SUKA KAU :)



SUKA sejaaa keyh! dont think other-other!  ^^

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

no more rindu-rindu

Saya tidak rindu sama kau sudah!
neeeeyhh...baru kau taw tidak sudah kena rindu oleh saya............malas sudah saya maw peduli semua itu............kalaw kau jadi gud boy sama saya bagusla.....tapi kalaw kau jadi bad boy dekat saya.....biarlaa kau sana.....pergi lah kau jauh-jauh....tidak juga saya kisah.......

malas saya bha..kamu jahat ne sama saya....bikin kesian sejaa saya kena kasi jahat-jahat oleh orang.....
tap nasib saya ne gud gerl......saya tabah jugak ne.....
wakakakakakakakkakakakkaka

bagus lagi kawan......tidak jugak cerai berai....suka lagi saya bekawan....bule smpai bila-bila.....

kan? kan? kan?

Rabu, 18 Mei 2011

for you....................yea.....4 u....

for all the years i've known u boy...
i cant figure what the reason why lately u've been acting so cold...
if there's a problem we should work it out....
so why u giving me the cold shoulder now....
like u dont even wanna talk to me boy..tell me..

i'm sick n tired of this silly game...
dont think that i'm the only one here to blame....
i dont know who's right or wrong...
and i dont know why...
i just dont love u no more....

rain outside my window puoring down
what now? my love for u is gone... who was wrong?
feeling like a fool cuz u let me down....
i'm sorry...
i guesss this time it really is goodbye..
i made it clear when i said
i just dont love u no more....



i know that i made a few mistakes but never thought that things would turn out this way....
cuz i'm missing something...
those simple words hit so hard .... they turned my whole world upside down......

bet u thought that i'd be broken..
devastated..out the door way...
in a daze.. a state of disbelief..
i bet u liked that..seeing me get mad..
but boy i wont satisfy ur need...
i've already been there done that..
i'll be fine even if u leave..


dont u know?
that u...were the one that made me strong..
u made me stand up on my own....
with every cruel intention...
u helped me find my independence...
it's all b'cz of u..
that i have the strength i do...
to turn my pain to passion..instead of crashing
boy i'm thanking u...


thinking back on how u changed me....
everytime u tried to put me down...
even though u really hurt me...
underneath..myself is what i found...
so take a look inside these eyes now....
n say the thing u wanna say to me..
cuz i've already spread my wings out..
n ur the one...the one who set me free........

boy i'm thanking u...
for all the tears i cried.....for all the sacrafice....for all the drama....
cuz in the end it made me stronger......
so trust me i'll be fine....boy....i'll survive...without u in my live..
but i want u to know...
that u..were the one that broke my heart....but i wont fall apart..
no i'm so moving on..............



=)

Isnin, 16 Mei 2011

Perbezaan SUKA, SAYANG, CINTA

 Saat kamu MENYUKAI seseorang, kamu ingin memilikinya untuk keegoanmu sendiri.
Saat kamu MENYAYANGI seseorang, kamu ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri.
Saat kamu MENCINTAI seseorang, kamu akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya walaupun kamu harus mengorbankan jiwamu.


Saat kamu menyukai seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku menciummu?"
Saat kau menyayangi seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku memelukmu?"
Saat kamu mencintai seseorang dan berada disisinya maka kau akan menggenggam erat tangannya...


SUKA adalah saat ia menangis, kamu akan berkata "Sudahlah, jangan menangis."
SAYANG adalah saat ia menangis dan kamu akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kamu akan membiarkannya menangis di bahumu sambil berkata, "Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama. "


SUKA adalah saat kamu melihatnya kamu akan berkata,"Ia sangat cantik/tampan dan menawan."
SAYANG adalah saat kamu melihatnya kamu akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.
CINTA adalah saat kamu melihatnya kamu akan berkata,"Buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku.."


Pada saat orang yang kamu SUKA menyakitimu,maka kamu akan marah dan tidak mahu lagi bicara dengannya.
Pada saat orang yang kamu SAYANG menyakiti hatimu, kamu akan menangis untuknya.
Pada saat orang yang kamu CINTAI menyakitimu, kamu akan berkata,"Tak mengapa dia hanya tidak tahu yang dia lakukan."


Pada saat kamu suka padanya, kamu akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu.
Pada saat kamu sayang padanya, kamu akan MEMBIARKANNYA MEMILIH.
Pada saat kamu cinta padanya, kamu akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus...


SUKA adalah kamu akan menemaninya bila itu menguntungkan.
SAYANG adalah kamu akan menemaninya di saat dia memerlukan.
CINTA adalah kamu akan menemaninya tidak peduli bagaimana pun keadaanmu.


SUKA adalah hal yang menuntut.
SAYANG adalah hal memberi dan menerima.
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela.
♥ ♥

faV car Que ♥♥♥

aku geram sangat taw tengok orang pakai kereta favourite ku.........
biarpun kereta tu x laaaa lawa.....
tapi......WOW.....kiut bha tu.......
smart lagi...klasik2 sikit bha.............



apa-apa pun......masing-masing ada minat n pandangan sendiri kan??
mungkin bagi korang korang kereta ne biasa ja.....
ya laa....masing-masing punya minat laa kan....
ada yang minat fairlady.......mercedes......nissan skyline gtr...
uish..lawa-lawa juga bha 2....
masing-masing laa kan?
hehehehe...m'repeat2 sudah aku ne dari tadi.....


look2......pink kalerr...


aduuiiii......kiutnya laaa bha.....dengan kaler2 pinky2..........



tapi aku x berapa minat kaler pink laaa.....
ada lagi...ada lagi................



haaaaaa....red-red colour..... :D



really-really like it.........menggoda sungguh......aduhaii....


ehhh..ada lagi laa.....
ne pun kiut jugaa..........tengok aa.....

putih melambangkan kesucian............


ne aku kategorikan sebagai lawa laa..........lawa seh.......aduduiii.......


aku bercita-cita hendak memiliki  MINI COOPER S nanty law aku dah jadi wanita yang berjaya insyaAllah...
sama-sama ja kita berdoa supaya kita akan menjadi orang yang berjaya suatu hari nanty k.....




i  u so much MINI COOPER S 

ngeehehehehhe :D

taHanan

aku akan bertahan.....
aku akan bertahan selagi aku mampu.....
aku akan bertahan untuk mempertahankan semangatku.............
aku akan bertahan untuk mempertahankan semangatku supaya menjadi tahanan....
aku akan bertahan untuk mempertahankan semangatku supaya menjadi tahanan dan terus bertahan..............






apa aku merepek ne????






jadi ego pulak aku............
tapi asyik aku ja yang selalu mengalah...
asyik aku ja yang jadi gud girl.....
sekali sekala maw juga aku jadi notty2 sikit.....
sikit ja laaaa bukan banyak pun.......



kita tengok........

tengok

tengok siapa yang akan bertahan............

dan siapa yang tidak tahan..............




ok.....ok......JUST WAIT AND SEE :D



tuinK!

tuuuuttt...tuuuutttttt...

assalamualaikum w.b.t.

~wa'alaikumsalam w.b.t..........


tuinkkkkkk....
tink..tink......



secara tiba-tiba..........

secara tidak sengaja.........

otak ini telah memikirkan sesuatu idea.........

otak ini telah mencetuskan sesuatu............




aku tiba-tiba...........

secara tiba-tiba..........................

tiba-tiba..................

ketibaan..................





terpikir maw buat novel................

iaitu novel cintan-cintun..........

adoih.....

malu laaa pulak.....

hahahahaha...........

tapi apa salahnya law aku mencuba sesuatu yang baru kan???

apa2 pun......

nantykan.........

kemunculan novelku....

esesehh..... =p

Sabtu, 7 Mei 2011

enJoying tHe day :)

uisehmen...
pes tyme oooo aku karoke depan orang...
selalu nyanyi sendiri2 seja....
hilang egala malu....
miahahahaha......



isnin ne.......


EXAMMMMM!!!!!

paper PKU.....
enjoy betul kunun kami
naaaaa...paper pku menanti kami.......
berabis laa malm ne n esok study......

Jumaat, 6 Mei 2011

unKnowN

aku rindu bha sebenarnya....
rindu sangat.......
sangat2 rindu.....

tapi............
siapalah aku ne untuk merindu.......



tapi kan......
aku bingung bha ne...
apa bha sebenarnya status kita ne?
unknown ne.......




cakap kawan jaaa........
tapi ada kaa kawan macam 2?
lucu juga bila pikir balik.......



TEMAN TAPI MESRA???
ntah laa.......
ya kot.........
tapi macam bukan juga...
tapi ya laa kali kan...........



kawan pun kawanlaaaaa bha...
baguslaaa juga tue.....
kawan kununnnn...
tapi..................

riNdu seRindunya

Berikanlah jawapan

Huraikanlah simpulan
Biar tenang jiwaku
Setelah kasih lama berlalu

Tidak mungkin kulupa
Perjanjian kita
Di bawah rumpun bambu
Di kala bulan sedang beradu oh..oh..

Mengapa terjadi perpisahan ini
Di kala asmara melebar sayapnya
Mengapa kau pergi di saat begini
Di kala hatiku terlukis namamu

Kalau memang tiada jodoh
Apa lagi nak ku heboh
Aku malu pada teman
Pada semua

( korus )
Rindu ... rindu serindu rindunya
Namun engkau tak mengerti oh...oh
Pilu ... pilu sepilu pilunya
Namun engkau tak perduli

Malu ... semalu malunya
Namun apa daya orang tak sudi
Mahu ... semahu mahunya
Namun apa daya orang dah benci

Berikanlah jawapan
Huraikanlah simpulan
Biar tenang jiwaku
Aku malu

Khamis, 5 Mei 2011

let it bE

L
E
T

I
T

B
E
!
!
!
!
!





Bengang aku taw!!!!!!


Benci aku!!!!!!


Malas aku!!!!!


macam mana aku maw kasi let it be seja?????





kasi DOWN aku sja..................................................





naaaaaaaaaaaaa....laguku...DOWN!!!!!!!!!!!!





Isnin, 2 Mei 2011

adusH!


aku penatlaaaaa....
aku penat buat ne semua.....
aku penat buat ne laporan..
aku sorang ja yang buat......
aku sorang ja yang buat ne laporan...



adeh....
malasnya.................
dari tahun lepas aku yang kena buat...........
semua pun aku............



aku pun ada lagi kerja umah yang kena buat...
seboknyeerrrrrr....................



tidak apa yana.....

tidak apa....

tidak apa ok?


sabar ja laaa......

(:     senyum    :)